scroll-down

Hvor langt vil du gå for at få håret tilbage?

Hundredvis af mænd tager hvert år fra Danmark til Istanbul i Tyrkiet for at få foretaget en hårtransplantation i håbet om at bekæmpe genetikken. Vi fulgte i nakken på én af dem, 47-årige Gustaf, der nægter at blive set som ’ham den gamle’ blandt de andre forældre i børnehaven.

Af Birk Sebastian Kotkas
Foto: Stefan Sommer Jagd
Samfund Euroman

Man behøver ikke at kigge sig omkring ret længe, når man lander i lufthavnen, inden synet falder på et af de karakteristiske sorte pandebånd viklet rundt om en rødprikket isse. Istanbul er blevet Vestens mekka for kosmetiske indgreb som hårtransplantationer, der er blevet populære blandt både fodboldspillere i 20’erne og midaldrende familiefædre.

Hvert år tager også hundredvis af danske mænd til Istanbul for at få øget hårdensiteten. En af dem er 47-årige Gustaf fra Aarhus, der er draget til den tyrkiske storby i forlængelse af en allerede planlagt forretningsrejse.

”Jeg har et lille barn, der snart skal begynde i vuggestue, og der har jeg ikke lyst til at være den af fædrene, som har mindst hår på hovedet. Jeg skal ikke være ’ham den gamle’: Det er jeg ikke i sindet, selvom jeg nok er ældre end de fleste,” siger Gustaf, som er svensk-født og arbejder som arkitekt.

Han har bestilt turen gennem Hårtransplantation Istanbul, der, som andre danske rejsebureauer, arrangerer det praktiske i forbindelse med turen og står for kontakt til klinikken, der skal foretage hårtransplantationen. Dagen efter, han er landet i Istanbul, skal han have tegnet en ny hårlinje, før omkring 10.000 hårsække bliver flyttet fra hans nakke til de steder i hovedbunden, hvor håret er tyndest.

”At jeg gør det her, handler nok om en blanding af selvtillid, selvværd og udstråling. Når jeg går tur med barnevognen, skal folk ikke tro, at jeg har lånt barnet af en, der er yngre,” tilføjer han.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mænd og Danmark