I den ukrainske by Lviv er der lige nu omkring 200.000 interne flygtninge. Det har lagt et enormt pres på den lokale, offentlige transport, og det samme gør sig gældende i blandt andet Bucha, Borodyanka og Irpin, hvor vejene og busserne er ødelagte, og benzinmanglen kun gør situationen endnu værre.

Derfor har byerne et særligt behov for cykler. Og er der noget, som vi har i overflod herhjemme – og især i København – så er det netop det.

Ifølge organisationen Bikes4Ukraine smider vi 400.000 cykler ud om året i Danmark, og det er jo en skam, når mange af dem sagtens kan få et nyt liv andet steds.

Derfor appellerer organisationen nu til, at du donerer din brugte, men køreklare cykel, så den kan sendes videre til Ukraine og hjælpe med at opretholde infrastrukturen, så folk fra oplandet fx kan komme ind til byerne for at hente mad.

Og det er ganske nemt at hjælpe. Du skal blot køre din gamle jernhest hen til Frederiksberg Rådhus på søndag den 3. juli mellem klokken 12 og 17, hvor en Carlsberg-lastbil står klar til at blive lastet med cykler og derefter kører afsted mod det krigsramte land.

Har du ikke en cykel, men vil donere til formålet, kan du gøre det lige her, og du kan læse mere om organisationen Bikes4Ukraine her.