Indenfor hos kanalen uden sko på scroll-down

Indenfor hos kanalen uden sko på

Er det muligt at rejse sig fra de døde? På radiokanalen Loud gør man forsøget.

Af Oliver Bodh Larsen
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann
Samfund Euroman

DER HAVDE VÆRET STILLE omkring Simon Andersen denne mandag. Han havde raskt gået fra møde til møde, uden sko på og med overkroppen skudt frem i en sådan grad, at hans gang fremstod fremadvæltende. Sommetider, men kun kortvarigt, kunne man se ham stå og spejde ned gennem de lange og grå redaktionslokaler på radiokanalen Loud, han to måneder forinden var blevet sat til at vække til live. Hvis der var nogen, der kunne, så var det ham; sådan havde det lydt fra flere, da ansættelsen var blevet offentlig. Det var lige en sag for den selverklærede bulderbasse, der igennem de sidste par årtier havde slået sit navn fast som journalistisk indpisker i sværvægterklassen.

Dagen i dag markerede på flere måder den første dag i en ny tidsregning for Loud. Det var den første november, og kanalen var mandagen forinden rykket ind i nye lokaler hos Berlingske Media. Mediehuset, der i slutningen af oktober offentliggjorde dets planer om at opkøbe 91 procent af aktierne i kanalen. Og på dagens sendeplan optrådte to nye programmer, og dagen efter – om tirsdagen – ville tre yderligere blive sat i søen.

Men Andersen galopperede ikke rundt og brølede sin velvoksne skare af unge journalister ind i hovederne, sådan som det ellers fortælles, at han har for vane. Og heller ingen af journalisterne havde så optegnede rander under deres øjne, at det fremstod videre sandsynligt, at de var blevet holdt vågne det halve af natten af sms’er fra Andersen, der ønskede det ene og det tredje undersøgt. (Ellers også en klassiker i branchen: Natte-sms’erne.) Brutalis, som Andersen er blevet kaldt, holdt sig for nu i baggrunden.

Se, hvad vi ellers skriver om: Radio