Går du allerede og noterer dig, når baristaerne hælder for varmt vand på dryp-kaffen, og når vinylpladepusheren sælger et genoptryk, som var det originalt?

Går du med andre ord allerede med en agents blik for detaljen bag glassene i dine mørke Wayfarers, ja, så har PET muligvis slået den perfekte stilling op.

Efterretningstjenesten søger nemlig netop nu efter ”skarpe og utraditionelle medarbejdere.” 

Bliv ven med Euroman på Facebook

Og illustrationen til annoncen viser, at tatoverede underarme og piercede øreflipper ikke er nogen hindring for at falde ind på kontoret og i de miljøer, hvorfra efterretningerne skaffes. For det meste, i hvert fald.

LÆS OGSÅ: Sådan holder de rigtige rich kids ferie

”Annoncen er et forsøg på at udfordre forestillingen om, hvordan en klassisk PET-medarbejder ser ud. Det er klart, at vi også har opgaver, som kræver politi-uniformering eller anden form for dress-code. Det gælder fx vores livvagter,” skriver stabschef Anne Heckscher Niebuhr fra PET’s direktion i en mail til euroman.dk.

Mens billedet af efterretningstjenestens nye, utraditionelle medarbejder er fuldt af iøjnefaldende identitetsmarkører, er stillingsopslagets tekst imidlertid fuldstændig traditionel. Du skal ”være en holdspiller,” står der blandt andet. Og: ”Du ser muligheder frem for begrænsninger.”

Stabschef Anne Heckscher Niebuhr skriver til euroman.dk, at der bag den generelle stillingsannonce ligger en række mere detaljerede opslag, hvor det er beskrevet, hvad man skal have af kompetencer. Men helt overordnet søger efterretningstjenesten både folk med akademisk uddannelse og folk med efterretnings, og analyse-erfaring i for eksempel politiet:

”Vi skal arbejde mere efterretningsorienteret og i højere grad på tværs af faglighed og uddannelse for at kunne imødegå et stadig mere komplekst, fragmenteret og dynamisk trusselsbillede.”

Hvad er det for et trusselsbillede, der får jer til at ønske en ny type medarbejdere – skal de holde øje med de lyssky aktiviteter hos Vesterbros tatovører, kaffe- og cocktailbarer?

”Terrortruslen mod Danmark er alvorlig. Vi håber på, at der er nogle dygtige ansøgere derude, som gerne vil være med til at værne om Danmarks sikkerhed sammen med os, og at de får lyst til at komme ombord bl.a. i kraft af denne jobannonce.”

LÆS OGSÅ: Nyheder: Baseballkasketten er på banen igen

Der kan ansøges om jobbet indtil 27. april. Du kan se jobopslaget her:LÆS OGSÅ: Computerprogram afslører om du er hipster eller ej

LÆS OGSÅ: 10 råd til at erobre verdens mest magtfulde job

LÆS OGSÅ: Se de bedste reaktioner på kronprinsens brotur