Syrien, Sudan, Iran, Irak, Yemen, Libyen og Somalia. Præsident Donald Trumps indrejseforbud for syv lande, hvor majoriteten af befolkningen er muslimer, har affødt store protester i USA. Tusinder har demonstreret i bl.a. JFK International Airport i New York.

Men seks ud af de syv lande, hvis statsborgere foreløbig er forment adgang til USA i 90 dage, har selv indrejseforbud for andre nationaliteter. Det viser en opgørelse fra IATA, den internationale lufttransportsammenslutning, ifølge den engelske avis The Telegraph.

Somalia er det eneste af landene på Trumps sorte liste, der tillader israelske statsborgere at rejse ind i landet. Og israelerne er ikke de eneste, der har indrejseforbud: Borgere fra Algeriet, Bangladesh, Brunei, Kuwait, Libanon, Malaysia, Oman, Pakistan, Saudi Arabia og de Forenede Arabiske Emirater kan heller ikke komme ind i de seks lande.

Hvis man er israeler og drømmer om en afbudsrejse til Somalia, vil man dog stadig støde ind i problemer. Den israelske regering forbyder nemlig deres egne borgere at rejse til det borgerkrigsramte land samt en række andre mellemøstlige og afrikanske lande.

Og for at gøre forbudskaosset totalt, skal også borgere fra andre lande, heriblandt danskere, der ønsker at rejse fra Israel til arabiske lande - eller omvendt - undgå at få deres pas stemplet i lufthavnen. Ellers risikerer de også at blive nægtet indrejse.

Det er ikke nemt at rejse i Mellemøsten.