Der sidder nogle lige nu hos American Media og tager sig til hovedet. Ikke nok med, at de er blevet snuppet i et forsøg på afpresning med trusler om at publicere stifteren af Amazon, Jeff Bezos, dick-pics, så har de endda glemt at have i tankerne, at det nok ikke var den bedste idé at gøre det over mail. Plus Jeff Bezos er en af verdens rigeste mænd.

Og toppen af kransekagen er smykket med det faktum, at American Media og National Enquirer allerede er involveret i Robert Mueller Rusland-efterforskning, da det viste sig, de måske har lavet ulovligt samarbejde med Donald Trumps kampagne i en såkaldt "catch and kill" kampagne. I korte vendinger betalte Donald Trumps eks-advokat, Michael Cohen, American Media for at opsnappe historier om kvinder, som præsidenten har haft affærer med, for at købe rettighederne til dem og holde dem hemmelige.

De indgik et forlig med Robert Muellers hold, og måtte overlevere alle papirer omkring deres "catch and kill" arbejde, til gengæld blev de ikke retsforfulgt.

Men dette er muligvis et brud på det forlig, der er indgået, hvilket kan betyde store problemer for selskabet. 

Jeff Bezos ejer Washington Post. Og som bekendt er det en af Donald Trumps hadeaviser, han nærmest dagligt klandrer for at trykke løgnhistorier. Så da Jeff Bezos for nyligt offentliggjorde, at han skulle skilles, var National Enquirer, der ejes af American Media, hurtigt ude med riven for at tilsmudse Jeff Bezos' rygte, og publicerede historier der kunne bevise, at han havde haft en affære.

Men milliardæren lod dem ikke slippe. Han hyrede en privatdetektiv ved navn Gavin de Becker til at undersøge, hvor lækket kom fra, samt om angrebet på Jeff Bezos var politisk motiveret. Det var American Media slet ikke tilfredse med, og de har derfor forsøgt at afpresse Jeff Bezos til at gå ud i offentligheden og sige, at hans efterforskning af American Media og National Enquirers offentliggørelse viser, at det ikke var politisk motiveret.

Men i stedet for at bukke unde for afpresningen valgte Jeff Bezos at offentliggøre samtlige mails i en blogpost på Medium, hvor han beskriver hele forløbet, selvom det betyder, at der er en risiko for hans intime billeder nu bliver delt med offentligheden. Jeff Bezos går til modangreb på direktøren af American Media, som han anklager for at drive politisk virksomhed, med det mål at tilegne sig adgang til Det Hvide Hus og Donald Trump. 

"Vær sikker på, at ingen rigtige journalister nogensinde vil foreslå noget lignende, hvad der foregår her: Jeg vil ikke offentliggøre ydmygende informationer omkring dig, hvis du gør X for mig. Og hvis du ikke gør X hurtigt, vil jeg offentliggøre den ydmygende information."

Spørgsmålet er, om American Media i det kolosale selvmål formåede at mere eller mindre bekræfte over for verden, at deres artikler om Jeff Bezos egentlig er politisk motiveret. Når de er så desperate for at stoppe efterforskningen, er det ikke svært at spekulere i, at de nok har noget at gemme. 

Manden bag afpresningsforsøget er direktør for American Media og har det skæbnesvangre navn Mr. Pecker.

American Media har indtil videre ikke kommenteret på sagen.