Danmarksdemokraternes landsmøde begyndte med strip og sluttede med boogie-woogie scroll-down

Danmarksdemokraternes landsmøde begyndte med strip og sluttede med boogie-woogie

Vi har været en smuttur i Aalborg, hvor Danmarksdemokraterne holdt deres første landsmøde nogensinde.

Af Mia Skovby
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Samfund Euroman

”DET ER ALTSÅ IKKE OS, der har hyret hende,” siger Betina Kastbjerg om den lyshårede stripper, der netop har smidt trusserne og nu trækker dem over hovedet på dagens mand i skysovs.

Det ved jeg da godt. Godt nok er hun lyshåret, men strip virker nu alligevel ikke som noget, partiet ”for folk, som vi er flest”, vil associeres med.

Stripperen hører til på Heidi’s Bier Bars første etage, hvor et selskab holder en privat julefrokost. Betina Kastbjerg og jeg hører sammen med de andre journalister og folketingsmedlemmer til på barens tredje etage, hvor Danmarksdemokraterne fredag aften holder et uformelt pressearrangement som optakt til næste dags landsmøde, fra hvilket der altså er frit udsyn til herlighederne.

En mand, hvis eksistensberettigelse på Jomfru Ane Gade denne fredag aften er, at han er venner med de rigtige, lobbyer for at få partiets spidskandidat ved det kommende Europaparlamentsvalg, Kristoffer Storm, på forsiden af Euroman med det enorme argument: ”Hvor mange kender du, der er 31 år, har en kone på 29 år, er far til fire og spidskandidat til det kommende EU-valg?” til hvilket jeg jo må bekende, at jeg kun kender en, der passer på lige præcis den beskrivelse.

”Præcis. Og så har han god tøjstil (spidse lædersko, stramme cowboybukser, skjorte og blazer, red.). Han er da en øjrumand!” siger denne ven, og jeg siger tjo, der er vel ikke så meget én person, der er en euromand, det er vel mere en idé, men den køber han ikke, så han gentager salgsargumentet fra før, men nu kan jeg med højre øre høre, at Kristian Bøgsted er begyndt at fortælle røverhistorier fra det mørke Jylland, hvilket jeg ikke kan være overhørig, så partivennen må have mig undskyldt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Christiansborg og Danmark