Névrosé 2015, Domaine des Bodines

Vin de France. Frankrig
Til dem med sans for livets lyse, umanipulerede sider, sommerleg i blomsterenge, fingerspil på guitar og løse gevandter. Rosé fremstillet på pinot noir med kort skindkontakt. Markeret kølig og næsten arktisk syre, der frisker helt afsindigt i munden. Fast og frisk med enorm bællefaktor og alligevel noget meget områdespecifikt. Humle i eftersmagen.
210 kr. hos kronevin.dk

Rosato Conestabile 2018, Conestabile della Staffa

Umbrien, Italien
Dette er ikke rosé til sejlbåden, røde chinos og sweatshirten over skulderen ... slet ikke! Det er hårde toner og usvovlet acidjazz på flaske. En næse med blodappelsin, tynd hindbærdrik og Läkerol med frugtsaft. Acceptable indslag af volatilsyre og mildt bitter eftersmag med tryk på vildgæring, sour og belgiske sjove øl eller Mikkellers lidt mere skøre tiltag.
160 kr. hos hyggevin.dk

Pétale de Rose 2019, Château la Tour de l’Eveque

Côtes de Provence, Frankrig
En strømlinet provencerosé, som vælter frem i metermål, og i øjeblikket nok bliver drukket i store størrelser for enten at køle i sommervarme eller drukne sorger over tabte ferier under varmere himmelstrøg. Blegpink, styret af passionsfrugtaromaer og optræder cremet og viskøs. Et imponerende maleri af Cezanne, pastelfarver og impressionisme på flaske.
149,95 kr. v/ 12 flasker hos philipsonwine.dk

Rosato 2019, Rocca di Montegrossi

Toscana, Italien
Italienerne har forbedret deres rødvin de sidste 50 år, de har forbedret deres hvidvin de seneste 20 år og rosato’erne rykker nu helt vildt. De lokale druesorter skal håndteres med rosato for øje for gode resultater – det går ikke at lave rosato som andetvalg eller restprodukt til rødvin. Marco Ricasoli-Firidolfi har de seneste år forfinet sin rosato udelukkende på sangiovese til et sommerligt glædesudbrud. Den er pink! Ikke noget med fesen provenceroséfarve. Den lugter af grenadine, kirsebær og regndråber på grusvej. Spændstig syre, prikkende kulsyre, frugtsødme og blidt bittert bid. Breezer for voksne!
129,95 kr. v./12 fl. superiore.de