Rasmus Robert og Christine Sofie Johansen rykkede fra New York, da verden gik i stå. Nu bor de i et af Nordsjællands hyggeligste sommerhuse scroll-down

Rasmus Robert og Christine Sofie Johansen rykkede fra New York, da verden gik i stå. Nu bor de i et af Nordsjællands hyggeligste sommerhuse

Da corona lukkede alting ned, flyttede entreprenør Rasmus Robert og model Christine Sofie Johansen hjem fra New York. Og selvom København tidligere havde været deres base, rykkede parret i sommerhus, hvorfra deres og datteren Bobbies liv siden er udgået. Euroman blev inviteret til frokost i det grønne.

Af Kristoffer Dahy Ernst
Foto: Mikkel Tjellesen
Sommeravisen '21 Euroman

I et højt beliggende hus i en frodig have i et roligt sommerhuskvarter midt imellem Vejby og Tisvilde bor Rasmus Robert, Christine Sofie Johansen og parrets datter Bobbie. Sammen driver parret virksomheden Studio Force Majeure, der krydser indretning, design, entrepriser og byggeri. Lejligheder og huse bliver ombygget og indrettet, og sammen har de fundet en opskrift med pasteller og afdæmpede farver, der er et signifikant skridt væk fra hvide, danske vægge.

”Farverne er lidt blevet en signatur for os, og noget, som indgår naturligt i de projekter, vi løser. Vi arbejder meget med en afbalanceret farveholdning, for det kan meget nemt stikke af. Mange går amok i farver, og det er ikke fedt, hvis der går tivoli i den,” forklarer Rasmus Robert. 

Han og Christine Sofie Johansen tager imod en lun dag med en mild forårssol, der kæmper noget med det tynde skydække. Skellet mellem inde og ude i deres hjem er nedbrudt, som det naturligt sker, når vejret trækker skydedøren fra og lader træterrasse og stuegulv flyde sammen i et.

Den store terrasse når hele vejen rundt om huset, og annekser, brændeskur, tørresnore og spredte buske skaber naturlige uderum med skiftende skygge og sol. 

Rasmus Robert.

Fra husets hjerte i den åbne stue udgår livet, i køkkenet er der kig til det hele, og uanset hvor ens øje hviler, er der kunst, kulørt og knald på sanseligheden. Med respekt for husets oprindelige konstruktion er der taget stilling til detaljerne: Der er værker på stort set alle vægge og lysindfald fra alle sider. 

Samtlige løsninger i sommerhuset er udtænkt og bygget af parret selv. Eksempelvis filmlærredet, der kan trækkes ned fra loftet, så hele stuen kan ombygges til hjemme-biograf. 

”Jeg er autodidakt, men jeg kan en del på egen hånd,” forklarer Rasmus Robert. Hans far var tømrer, og takket være ham kan Rasmus i dag tale samme sprog som de håndværkere, han hyrer, fortæller han. 

”Han kan a-l-t,” supplerer Christine Sofie Johansen fra køkkenet, og som udsendt skribent med uarbejdsdygtige computerfingre føler man sig nemt utilstrækkelig, når Rasmus Robert viser rundt og forklarer, hvordan han løbende har tænkt og ombygget huset med parrets sikre sans for indretning som tro følgesvend. 

Christine Sofie Johansen.

Der er stadig forbedringer på huset og haven, som skal laves, før begge er tilfredse. Men som i hele resten af Danmark bliver der også revet og flået i Studio Force Majeure, som har opgaver nok til de næste mange, mange måneder. Seneste færdiggjorte projekt var en stor lejlighed på Kongens Nytorv, snart er en stor villa i Klampenborg klar, og om få dage færdiggør parret et sommerhus længere nede af vejen, hvor alt er tænkt, malet, indrettet og gjort færdigt ned til
bestikket i skufferne, så nye ejere kan flytte ind med det samme. 

Det taler ind i en tendens med et glohedt sommerhusmarked, hvor købere ikke har tid eller evner til at istandsætte deres nye sommerhus, men bare gerne vil tage det i brug med det samme. Man køber ikke bare et tomt hus. Man får hele universet. Det er et sted, man gerne vil være. 

Og lige nu og her er dét univers kold hvidvin, fjordrejer og fiskefrikadeller fra den nærliggende fiskehandler, mens forårssolen endelig tager sig sammen og skruer endnu mere op for alle farverne. 

Ovenlys, Mogens Koch-foldestole og blå stue.
Hjemmebygget brændeskur skaber et afgrænset gangareal langs terrassen.
Frokost i farver med fisk og fjordrejer.
Fra soveværelset kigger man direkte ud i den grønne have.
Kreativt rod, kunstbøger og minder fra parrets tid sammen.
Vue gennem huset.

Følg Rasmus Robert og Christine Sofies virksomhed på @studioforcemajeure.

Denne artikel er bragt i Euromans Sommeravis

På Euroman fejrer vi sommeren med en gratis Sommeravis. Vi har kørt, svømmet, spist, drukket og hilst os vej langs hele nordkysten. Resultatet er en inspirerende guide til et veloplagt liv, hvor sanserne er slået ud og indtrykkene står i kø. Avisen er skabt med udgangspunkt i magasinets begejstrede, nysgerrige ånd, og stiller skarpt på sommerlivet med et særligt blik på Nordsjælland. Den udkommer med Euroman og Eurowoman i juli måned, og bliver derudover omdelt til sommerhuse og via turistinformationer, minigolfbaner, iskiosker, fiskehandlere og alle de andre steder, din vej går forbi i sommerlandet. Og den er helt gratis.

Se, hvad vi ellers skriver om: Møbler og New York