Midtjysk fiasko i Europa – ellers som forventet

FCK, FCM og Brøndby tabte alle deres opgør i Europa. Men resultatet er klart værst for FC Midtjylland. Røde Stjerne var på forhånd vurderet til at være cirka samme niveau som FCK og viste sig at være en smule bedre. FCK kunne godt have vundet den anden kamp, men var ekstremt heldige med at spille 1-1 i den første.

Den bedste af de tre modstandere var portugisiske Braga, hvis markedsværdi er næsten fem gange større end Brøndbys. Det ville have været et mirakel, hvis BIF havde gået videre fra den matchup. 3-7 svarer nogenlunde til, hvad man kunne forvente, og havde BIF ikke gået i sort i de sidste fem minutter på hjemmebane, havde det formodentlig set helt fornuftigt ud.

GettyImages-1168275485.jpgRangers' Sheyi Ojo fejrer sit mål mod FC Midtjylland.

FC Midtjylland, derimod, må være skuffede over deres elendige indsats. De var seedet over FC Rangers og skulle dermed være favoritten i opgøret. Realistisk set holder de to hold dog vel cirka samme niveau. Det var bestemt ikke til at se på banen, hvor FCM blev sparket ud af Europa på mås og albuer. Har man faktisk set FCMs præstationer i Superligaen, kom exiten måske ikke som den store overraskelse. Men det ændrer ikke ved, at de må ekstremt skuffede i Herning over deres europæiske præstationer. Eller mange på. Igen.

18:00 Brøndby IF – AaB

Forkælede stjerner

Sidste weekend var jeg en tur i Stockholm for at kommentere træningskampen mellem Atletico Madrid og Juventus på det fantastiske Friends Arena, som er det bedste stadion, jeg har set i Norden.

Efter kampen skulle vores dygtige reporter på sidelinjen, Kristoffer, forsøge at få nogle kommentarer på sidelinjen. Først taler han med Atleticos assistenttræner, German Burgos, der gemmer sig bag solbriller og en kasket, så man overhovedet ikke kan se ham. Han siger alligevel stort set ingenting. Så prøver Kristoffer at få fat i CR7, der jo faktisk taler fire sprog, bl.a. engelsk. Det er fuldstændig umuligt. Så prøver han engelske Trippier, der netop har skiftet til Atletico. Ikke en chance.

GettyImages-1167540637.jpg

Endelig kommer der en forpjusket knægt hen til Kristoffer og spørger, om det er ok at gøre det på spansk? Kristoffer taler spansk, så det er fint. Da han får set ordentligt efter, er drengen der gerne vil hjælpe sørme Joáo Felix! Som netop er blevet solgt til Atletico for lige under en milliard og lige har scoret begge mål i 2-1-sejren mod Juventus. Han står gerne i regnen og bruger fem minutter på en stakkels forladt journalist, selvom alle hans holdkammerater ikke gider. Det er da meget classy. Lad os håbe, han holder fast i den attitude.

Søndag 22:00 Atletico Madrid – Getafe

Oldboys-debutant for Liverpool

Da Liverpool lidt heldigt vandt Super Cupen i onsdags, løb en fan på banen uden at få lov. Hun ville bare juble med Liverpool-spillerne, men det endte med, at hun gled ind i målmand Adrian og gav ham en ankelskade. I forvejen er førstemålmand Alisson ude med en lægskade.

målmand1.jpg

Det giver nu måske mulighed for, at 35-årige Andy Lonergan skal spille mod Southampton. Lonergan fik kontrakt i sidste uge, efter at han havde trænet med uden løn i sommerferien. Hvis han får spilletid, vil han blive den ældste debutant i Premier League i 20 år.

16:00 Southampton – Liverpool

18:30 Manchester City – Tottenham

Williams med livstidskontrakt i Bilbao

I gamle, hæderkronede Athletic Bilbao er det svært at finde nye, dygtige spillere, selvom klubben har masser af penge. Man skal nemlig være basker for at spille på holdet, og det begrænser ligesom mulighederne betragteligt.

Da Manchester United begyndte at snuse rundt om Inaki Williams, klubbens topscorer sidste sæson med 13 mål, besluttede man sig i ledelsen for at tilbyde den dygtige angriber en ni-årig forlængelse af kontrakten med en klækkelig lønforhøjelse! Det accepterede Williams, og han er dermed angriber i Bilbao indtil 2028. Medmindre selvfølgelig nogen skulle finde på at tilbyde 135 millioner euro for ham. Det er nemlig hans udkøbsklausul.

Men selvom Athletic normalt bare siger til interesserede klubber, at deres spillere ikke er til salg, så kan en milliard danske kroner trods alt nok lette deres ærgrelse, hvis Wiliams nu skulle blive solgt indenfor de næste ni år.

Fredag kl. 2100 Athletic Bilbao - Barcelona (sæsonstart)

Fischer er ikke for god til Superligaen – men Damen er

Viktor Fischers indsats i FCKs to vigtigste kampe i sæsonen: i første kamp en udskiftning i 64. minut efter en elendig præstation. I anden kampen en enorm brændt chance i den ordinære kamp og derefter et brændt spark i straffesparkskonkurrencen.

GettyImages-1161630962.jpg

Man har hørt mange gange, at Viktor Fischer er for god til Superligaen. Det må efterhånden være dementeret på banen. Han er ikke engang FCKs vigtigste eller bedste spiller. Han er faktisk ikke engang tæt på. Zeca er bedre og vigtigere end Fischer, men Dame N’Doye er niveauer over dem alle. Faktisk er Damen niveauer over alle i Superligaen, og det har han været i et helt år nu. Siden Jesper Grønkjær kan jeg ikke huske en mere overlegen spiller i Danmark.

Det er lidt ligesom dengang, man var 12 år gammel og spillede nede på legepladsen i Vestjylland med sine venner, men en af vennerne havde taget sin 16-årige fætter med, der spillede på førsteholdet i Vejle. Det er bare feje hold.

Fredag kl. 18:00 Randers FC – FC København

Karsten Krogh kommenterer La Liga og Serie A på Strive Sport og har skrevet om international fodbold i en årrække.