Anis Slimane fra Høje Gladsaxe skal spille mod Danmark til VM i fodbold: ”Mine søskende håber, at Danmark vinder” scroll-down

Anis Slimane fra Høje Gladsaxe skal spille mod Danmark til VM i fodbold: ”Mine søskende håber, at Danmark vinder”

Anis Slimanes gamle holdkammerater troede, at han havde sat fodbolden på pause og gav den som småkriminel i de københavnske forstæder. Pludselig var han fast mand på midtbanen i Brøndby IF, og i dag er hans arbejdskraft op mod 50 millioner kroner værd. Vi har mødt den tunesiske landsholdsspiller, der holder med Danmark 364 dage om året.

Af Magnus Kraft
Foto: Valdemar Ren
Sport Euroman

ANIS SLIMANE ER STEGET ud af sit sorte, batmobilagtige køretøj på parkeringspladsen ved den lille legeplads midt i Høje Gladsaxe lidt nordvest for København. Han peger rundt på de fire boligblokke, der troner årvågent op rundt om legepladsen.

”Alene i den her lille blok boede der tre fodboldspillere, der kunne være nået længere end mig. Spillere, der som 15-årige blev tilbudt kontrakter i vilde klubber. Men det skulle bare ikke være. Fristelser, fester, farver. Og selvfølgelig også nogle andre ting.”

Anis Slimane, der er vokset op med udsigt til legepladsen, og for en stund er flyttet tilbage til rødderne, er en af de få, der møvede sig igennem professionel fodbolds klejne nåleøje. Da han i februar 2020 havde fået sin debut for Brøndby IF i Odense, stod horder af naboer fra Høje Gladsaxe klar i februarnatten for at give kvarterets søn en heltemodtagelse. Anis Slimane blev dyttet og klappet hele vejen tilbage til barndomshjemmet.

”Jeg tror, at folk var stolte over, at jeg repræsenterer det her område, og på bedste vis. Førhen har Høje Gladsaxe mest været repræsenteret i medierne af folk, der kommer fra et lidt andet miljø,” siger han.

I en alder af 21 år er Anis Slimane fast profil på Brøndbys Superliga-hold, han skal spille VM med Tunesien til vinter, og de udenlandske klubber, der bejler til hans arbejdskraft, forventes at skulle kompensere Brøndby med mellem 30 og 50 millioner kroner.

Man ville kunne vække Anis Slimane klokken 3 om natten og afkræve ham svar på, om han skifter klub denne sommer, og svaret, mere end en håndfuld medier har måttet tage til takke med, falder med indøvet ro:

”Jeg er sindssygt glad for at være i Brøndby, men jeg er selvfølgelig også kommet til et sted i mit liv, hvor jeg er begyndt at se muligheder andre steder. Jeg kan sagtens udvikle mig mere i Brøndby, men man skal aldrig sige aldrig i fodbold. Hvis det rigtige tilbud kommer kan det pludselig gå hurtigt, men jeg har ikke travlt.”

Spiller det kommende VM en rolle for din beslutning?

”VM gør, at jeg ikke stresser så meget over det. I Brøndby er jeg sikker på at få spilletid, og landstræneren kommer vel til at udtage dem, der er bedst i den periode.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Fodbold og Brøndby IF