1. Slutrunder handler udelukkende om holdenes OOP-evner. Ja, altså out of possession. Glem Mbappé – Frankrigs styrke er deres arbejde uden bolden! 
 2. Det bliver spændende at se, om nogle hold kommer til at implementere den sydamerikanske stil med fokus på det relationelle fremfor det positionelle. Argentina vandt trods alt VM på den måde.
 3. Tony Pulis var foran sin tid, dengang Stoke spillede med en bagkæde bestående af fire stoppere. 
 4. Ungarsk fodbold har oplevet en revitalisering fra de gyldne 50’ere med Ferenc Puskás, Sándor Kocsis og co. De kunne godt være en dark horse til den her turnering. 
 5. Tænk, at der var en regista gemt i Hakan Çalhanoğlu. 
 6. Ralf Rangnick har revolutioneret østrigsk fodbold med hele Red Bull-skolen. Det er kun passende, at han nu er landets træner. Jeg elsker full circle moments. 
 7. Tror I ikke også, at Nagelsmann kommer til at overtænke den tyske formation, når vi kommer til KO-kampene?
 8. Man kunne egentlig godt savne Otto Rehhagels Grækenland-hold til den her turnering.
 9. Selv en blind kan se, Danmark har penetrationsproblemer på den sidste tredjedel af banen. Løsningen løber rundt nede på Bayern Münchens u19-hold.
 10. Hjemmebanepublikummet må virkelig være skuffet over den manglende udtagelse af Leon Goretzka. Han havde været nøglen til, at tyskerne i sidste ende kan løfte pokalen (den er i øvrigt ret grim).
 11. Ingen tvivl om, at Luciano Spaletti godt gad at have Antonio Cassano til rådighed i sin trup. 
 12. Jeg kaldte den for tre år siden, da Teun Koopmeiners stadig løb rundt i AZ Alkmaar. Sikke en underskøn – og finurlig! – kraftkarl. Next up: Turneringens spiller.
 13. Det har virkelig gavnet den belgiske Káká, Charles de Ketelaere, at blive udlejet fra Milan til Atalanta i denne sæson. Kan han tage formen med sig, har Domenico Tedesco det mest langlemmede og elegante es i ærmet af alle. 
 14. Jeg skriger, hvis Conor Gallagher vælges over Kobbie Mainoo. 
 15. Jeg troede aldrig, at jeg skulle udpege et hold, der har Ronald Koeman som træner, til at være det mest spændende. Men Xavi Simons gør bare et eller andet ved mig. 
 16. De taktiske landvindinger i landsholdsfodbold svarer lidt til at opdage musikhits i provinsen: Tingene kommer altid med en vis forsinkelse. Mon det bliver nu, vi ser Didier Deschamps forsøge sig med indvendige backs?  
 17. Jeg ved ikke, hvad for noget fodbold, Kasper Hjulmand har set for at lade sig inspirere til at sætte det danske hold op. Men det har i hvert fald ikke været Xabi Alonsos Leverkusen-mandskab. Landsholdet ligner sat cement i sammenligning. 
 18. Har Patrick Dorgu ikke alt, hvad der skal til, for at blive den nye Jan Heintze? 
 19. Danmark lever på Dusan Vlahovic’ nåde. Rammer han Savo Milošević’ niveau fra slutrunden i 2000, er vi færdige, før vi har fået sagt guten Tag.
 20. Det bliver interessant at se, om Willy Sagnol og hans georgiske mirakelhold kan overføre deres hidtidige succes med 5-3-2 til slutrunden. Men uanset hvad, så hedder nøglen Khvicha Kvaratskhelia.
 21. Der er simpelthen for få spillere tilbage med halvlangt vådt hår og hårbånd. Alene på turneringens hold ved EM 2000 var der vel fire stykker.
 22. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke går og håber på en udvidet guitarsolo a la Angus Young fra Højlund i løbet af slutrunden.
 23. Ja, jeg ved ikke med jer andre, men jeg har altså et godt øje til serbernes Lazar Samardžić. Den dag en ranglet, venstrebenet kreatør ikke får den til at stritte lidt, er den dag, jeg slukker for fjernsynet.
 24. Kald mig bare blåøjet, men jeg har altså lagt lidt mønt på Scott McTominay som turneringstopscorer til odds 251.
 25. Hvis tyrkerne kunne hive én spiller ud af pensionisttilværelsen, må det da være Arda Turan. Hans 2008-slutrunde fik mig til at booke afbudsbilletter til Marmaris!