Claus Steinlein: “At falde død om og blive båret fra stadion efter en kvalifikation til Champions League ville være den perfekte afslutning på livet” scroll-down

Claus Steinlein er med sine designerbriller og tandpastasmil billedet på FC Midtjyllands store visioner

Siden Claus Steinlein i 2012 blev udpeget som administrerende direktør i FC Midtjylland, har han med stordrømmende visioner og kække bemærkninger gjort sig bemærket som en karakter, som den gængse danske fodboldfan ynder at have en mening om. En, som de elsker at hade eller hader at elske.

Af Simon Kirkegård
Foto: Tobias Nicolai
Sport Euroman

Hvornår vidste du, at du var god?

”Det er aldrig sådan, at jeg decideret har tænkt, at jeg var god. Siden starten af FC Midtjylland har jeg med tiden fundet ud af, at det kan betale sig at sige sine mål, visioner og ambitioner højt. Det ledelsesredskab har jeg haft stor succes med.

Noget andet, jeg med tiden har lært, at jeg er god til, er at skabe optimisme og tro. Med det kommer også store forventninger til mig selv og mine omgivelser, for ellers bliver det svært at nå sine målsætninger og ambitioner. Derfor kan jeg også være en hård chef. Nogle gange for hård.”

Hvordan det?

”Jeg er meget målbevidst og detaljeorienteret, og sætter jeg mig noget for øje, kan jeg godt blive lidt standhaftig. Hvis kurven er nedadgående hos en afdeling eller nogle spillere, kan jeg godt blive tvær. Jeg kan godt leve med, at folk begår fejl, men jeg kan ikke leve med, at man ikke leverer 100 procent og lidt mere til. Vi har hele klubben og regionen på vores skuldre, og det forpligter.”

Er de seneste sæsoners præstationer et resultat af, at tingene ikke har været på 100 procent?

”Når man kigger tilbage, spørger man altid sig selv, om der var noget, man skulle have gjort anderledes. Men så igen: Kigger man på de seneste fem år, er vi endt i top-2 alle år, vundet trofæer, og vi har en egenkapital på over 300 millioner kroner i dag.

Isoleret set har det været topniveau, men det er klart, at der er nogle mellemregninger og detaljer, man kan gå ned i. For skulle vi have vundet mesterskabet i 2021? Skulle vi også have været i pokalfinalen samme år? Måske. Men er man hele tiden med i toppen, skal resultaterne nok komme, og det er det, jeg måler det på. 

Det er klart, at vi i de seneste to sæsoner har manglet noget effektivitet. I den forgangne sæson satte vi alt over styr efter vinterpausen, og sæsonen før var mesterskabsslutspillet stolpe ud. Men fem titler siden 2015 blåstempler jeg. Nu er næste mål at blive en top-50 klub i Europa.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Fodbold, FC Midtjylland og Jylland