De Afrikanske Mesterskaber i fodbold er mere end Mané, Mahrez og Salah. Her er det vigtigste, du skal vide om turneringen scroll-down

De Afrikanske Mesterskaber i fodbold er mere end Mané, Mahrez og Salah. Her er det vigtigste, du skal vide om turneringen

Afrikas største fodboldstjerner er de kommende fire uger samlet i Cameroun, som er vært for den 33. udgave af De Afrikanske Mesterskaber i fodbold. En verserende corona-variant og væbnet konflikt i Cameroun har forstyrret forberedelserne.

Af Buster Emil Kirchner
Foto: Getty Images
Sport Euroman

Når åbningskampen mellem Burkina Faso og værtslandet Cameroun fløjtes i gang, vil præsidenten for Det Afrikanske Fodboldforbund, Patrice Motsepe, synke lettet ned i sædet.

Afrikas største sportsbegivenhed har længe balanceret på kanten af aflysning. En accelererende corona-variant fik i første omgang sammenslutningen af europæiske fodboldklubber, ECA, til at frygte for spillernes sikkerhed, inden FIFA-præsident Gianni Infantino fløj til Qatar for at holde krisemøde med Det Afrikanske Fodboldforbunds øverste ledelse.

Skulle slutrunden udsættes? Eller permanent aflyses? Og kunne Cameroun – med et omfattende stadionbyggeri in mente - klare endnu en udsættelse, efter slutrunden i 2019 som følge af den politiske krise i landet blev flyttet til Egypten, og i 2021 måtte se coronaen spænde ben?

Patrice Motsepe lod Afrikas fodboldfans vente i spænding. I to dage var han tavs. Først den 21. december under et monitoreringsbesøg i Cameroun lod fodboldpræsidenten høre fra sig.

Her fortalte Motsepe den fremmødte presse, at han den 9. januar tager sin kone og sine børn med til Cameroun for at overvære åbningskampen ved mesterskaberne. Nu var ingen længere i tvivl. Den 33. udgave af De Afrikanske Mesterskaber i fodbold var en realitet.

Vi har samlet alt det vigtigste, du skal vide om turneringen:

Se, hvad vi ellers skriver om: Fodbold