Daniel Kristensen

Dansk mester i armlægning med venstre arm. I begyndelsen af marts håber han at forsvare titlen og måske også vinde højre arm.

Hvordan foregår et DM i armlægning? 

”Alle er velkomne. Vi har indvejning fredag og lørdag, så vi får delt deltagerne op i syv vægtklasser. De mindste er under 70 kilo. I selve konkurrencen er der forskellige puljer, der så leder mod delfinaler og endeligt finalen.”

Lad os begynde med at få opklaret reglerne – og måske få forhindret et par værtshusslagsmål: Må man bøje håndleddet?

”I udgangspunktet skal det være strakt, men så snart kampen er i gang, må du bøje det alt det, du vil. Det kan være en fordel, men der er forskellige måder at gøre det på, og hvis du bøjer dit håndled helt tilbage, risikerer du bare at blive skadet.”

Må man flytte albuen?

”Vi har en lille firkantet klods, som den skal være på, men inden for den må du gerne flytte den.”

Hvor skal den anden hånd være?

”Til konkurrencer har vi en stang, vi holder i. Hvis du lægger arm på et værtshus, vil jeg anbefale, at I tager fat i bordet.”

Der er nogen, der siger, at dygtige armlæggere bare er mænd, som har været for meget sammen med sig selv under dynen. Kan du be- eller afkræfte det?

”Ha, ha. For at blive god kræver det både stærke muskler og sener, og det får du gennem mange forskellige øvelser. Dem kan du ikke lave under dynen.”

Hvad kræver det så at blive god?

”Jeg træner halvanden til to timer hver dag, både kondition og styrke. Min førsteprioritet er underarmene, som jeg bruger i hvert fald 40 minutter på hver dag. Jeg laver mange gentagelser med relativt lav vægt. Og så er der også en del teknik og taktik involveret.”

Kan du løfte sløret for et godt trick til værtshuset?

”Et lækkert lille trick er at bøje håndleddet en smule ned, som hvis du holdt en boremaskine. På den måde lægger du presset ned på knoglen under lillefingeren. Nu får modstanderen meget svært ved at lægge dig ned, og du kan vente til, han har brugt sine kræfter op. Det går ret hurtigt.”

DM i armlægning finder sted 2. marts i Nørrebrohallen i København. Et alternativt DM finder sted 6. april i Target Gym på Amager.