Chamonix i Frankrig danner hvert år i august rammen for The North Face Ultratrail du Mont-Blanc. Her skal de 2.300 tilmeldte løbe 166 km gennem tre lande og over adskillige alpetoppe indenfor 46 timer. For at få lov at deltage skal man kvalificere sig, og det gjorde Euromans Tonny Vorm, da han gennemførte det mindre såkaldte CCC-løb, der finder sted samtidig og samme sted.

"Ruten er 98 km lang og skal gennemføres indenfor 26 timer. Man løber fra Courmayeur forbi Champex og til Chamonix. I år var vejret ekstra hårdt med storm, torden og regn, hvilket betød at en af de store bjergtoppe blev sløjfet, så ruten endte med at være på 93 km," fortæller Tonny Vorm.

De 93 km var Tonny Vorm lidt over 18 timer om at gennemføre. Hvorvidt han tilmelder sig næste års UTMB-løb, har han endnu ikke besluttet. På de næste sider har vi bedt ham gennemgå fem uundværlige ting til løbeturen - og de kan også benyttes, hvis du løber kortere end 93 km.

The North Face Single Track løbesko


"Jeg har trænet i to forskellige par: The North Faces’ Single-Track og Salomons S-Lab 4. De er i mine øjne lige gode og de bedste til at løbe i på bakker og i bjerge ad mudrede stier og på hårde, løse gletscher-sten, som vi indimellem også gjorde. Man glider ikke, og de er også godt polstrede på siderne og på spidsen, hvor du konstant rammer løse sten, klippestykker og træstubbe. At jeg valgte at løbe CCC i Single-Tracken skyldes overtro: Den model gennemførte jeg også det italienske Lavaredo Ultratrail i sidste år."

Pris: ca. 750 kr. (link)

LEKI Crosslite stave


"En undersøgelse har vist, at bruger du dine stave rigtigt, så kan du spare omtrent 30 % energi. Jeg sigtede efter at løbe på de lige strækninger, og når det gik let nedad, og så gå opad, og der var her – opad – at jeg brugte mine Leki-stave. Resten af tiden hægtede jeg dem fast på min rygsæk. Alt gik efter planen hele dagen, hvor solen skinnede, men da mørket faldt på og uvejret kom, og de smalle stier og bjergsider blev mudrede, valgte jeg at tage det roligt også nedad, hvor jeg gjorde god brug af stavene for at holde balancen."

Pris: 549 kr. (link)

The North Face Enduro Boa


"Udover bl.a. to pandelamper, fløjte, mobiltelefon (på lydløs) og varmetæppe er det obligatorisk at have en liter vand med. Nogle kan bedst lide at bære det i flasker, andre i camelbacks. Jeg løb med The North Faces’ Enduro Boa, der vejer 400 gram og har en blære, der kan klare halvanden liter vand. Den har to sidelommer, hvor jeg havde hhv. mobiltelefon og lidt energibarer og –gel i, så jeg ment kunne komme til netop de ting."

Pris: ca. 750 kr.(link)

Adidas Supernova


"Det er ikke påkrævet, men jeg var glad for mine efter en hel dag under en blå himmel med sol. I det mindste slappede mine øjne af. Jeg løb i en Adidas Supernova-model, som er let og sad fast dagen lang. Først da solen gik ned, kom jeg i tanker om, at jeg havde dem på."

Pris: ca. 600 kr.

SIS Energi-Gel og Mule Bars


"På CCC-ruten er der fire depoter, hvor du kan få vand, cola og te samt lidt frugt, ost og chokolade. Halvvejs er der et større depot, hvor der desuden serveres pasta og suppe. Der kan gå timer mellem, du rammer disse depoter. Derfor er det påkrævet, at du selv har føde med. Jeg sværger til SIS energi-gel med koffein samt Mule Bars, der også kan fås i mindre søde varianter."

Pris: Gel ca. 8 kr. stykket (link)

Pris: Energibarer ca. 12 kr. stykket (link)Startnummeret.