En dansk rookie i Amerika: ”Han vil det her mere end nogen anden dansker tidligere"
Foto: Hardy Wilson

En dansk rookie i Amerika: ”Han vil det her mere end nogen anden dansker tidligere"

I april blev Hjalte Froholdt den kun anden dansker nogensinde til at blive draftet af et NFL-hold – og det af ingen ringere end de seksdobbelte og forsvarende Super Bowl-vindere, New England Patriots. Men hans fireårige kontrakt til en værdi af 21,5 millioner kroner bliver kun udløst, hvis han klarer udskilningsræset i træningslejren og bliver en del af førsteholdstruppen, og det er stadig et åbent spørgsmål om en dansker, der først begyndte at spille amerikansk fodbold som 12-årig, kan spille med i verdens hårdeste liga. Sole Bugge Møller tog med til Patriots’ træningslejr for at møde Hjalte Froholdt.

I dag har været en svær dag for Hjalte Froholdt og resten af de offensive spillere, og de næsten 30 grader har ikke været venlige over for ham.

”Jeg prøver at kæmpe mig igennem, og restituere så hurtigt jeg kan mellem hvert spil, og så ellers give den alt, hvad jeg kan i næste spil, selv om jeg ikke er helt på 100 procent,” siger Hjalte Froholdt. Men træningslejren er et udskilningsræs, hvor truppen om få uger skal trimmes fra 89 til 53 spillere, så der er ikke plads til mange offdays. Hver dag er en eksamen.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her