Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Ulvene tager teten og 4 andre ting vi lærte om fodbold i weekenden
Messi og Barcelona måtte kæmpe for sejren i weekendens udekamp mod Eibar

Ulvene tager teten og 4 andre ting vi lærte om fodbold i weekenden

William Kvist lavede en halv Jesper Olsen, og Chelsea er ikke chanceløse mod Barcelona. Her er det vigtigste fra fodboldens verden.

Ulvene tager teten

Selvom der stadig er 15 kampe igen, så satte FC Midtjylland mulen et par centimeter foran og viste, at de nok er det bedste bud på de næste, danske mestre. Sejren over FCK var imponerende, om ikke på grund af spillet, så på grund af effektiviteten foran mål. Københavnerne åbnede bedst og kom da også foran, men det hjælper ikke meget, når FCM scorer på de to chancer, der har i første halvleg, og dermed demonstrerer et mesterholds kynisme.

Ganske vidst var William Kvists halve Jesper Olsen-aflevering medvirkende til at bringe FCM foran, men det krævede stadig et knastørt hug fra Mikkel Duelund til at gøre føringen til en realitet. Som nævnt i disse spalter i sidste uge, så kan bredden for FCM blive det, der i sidste ende koster Brøndby guldet, og da Onuachu-vikaren Frank Onyeka udlignede FCK’ernes føring, så fik man også demonstreret, at Ulvene har mange facetter at spille på, offensivt som defensivt. Imponerende start på foråret for Jess Thorup og co. Og hvem var lige det, der kom på banen for FCM lidt inde i overtiden? Grisene flyver lystigt over heden i disse tiden.

FCK kom på skolebænken mod Atletico

Vi udvider i anledningen af netop FCKs opgør imod Atletico Madrid weekenden til også at omfatte lille fredag, der dog ikke var sådan vildt festlig for københavnerne og deres fans.

Ganske vist var Viktor Fischers føringsmål flot eksekveret, og FCK gjorde bestemt, hvad de kunne, for at byde Diego Simeones motorcykelbande af et fodboldmandskab op til dans. Det var dog langt fra nok. Atletico fik kort og godt FCK til at ligne det, de er, nemlig et Superliga-mandskab og lige nu endda ikke et af de tre bedste af slagsen. Normalt plejer det hvidklædte hjemmehold nok at kunne løfte niveauet en smule, når det gælder Europa, men de kunne trods alt ikke løfte det de 2-3 niveauer, der skulle til.

På trods af snestorm, mandefald i Atleticos forsvar og en manglende Diego Costa fik Atletico lov til at gøre, hvad der passede dem i størstedelen af kampen, og FCK skal bare være glade for, at de slap med 1-4 – og så ellers håbe på, at Atletico lufter lidt flere af reserverne i returkampen. Omvendt var det en fornøjelse for de neutrale at se et så blændende hold demonstrere, hvad europæisk topniveau egentlig er. Målet til 2-1 var især blændende sat op, og som Viktor Fischer udtalte efter kampen, så må man bare tage ved lære af en kamp, hvor man ikke er overmatchet på nogle parametre – men samtlige.

10 Brøndbyere er bedre end 11 AaBere

Ganske vist var Hjörtur Hermanssons tackling så fuldkomment elendigt timet, at det var svært ikke at grine højt over, med mindre man var Jannik Pohl, men det hele endte med at være lidt lige meget, eftersom Kasper Kusk havde svært med overhovedet at få det følgende straffespark trillet ind til Frederik Rønnow. En forspildt chance for et føringsmål til AaB, men på trods af en time i overtal formåede nordjyderne ikke at profitere af det, og Brøndby var mere eller mindre lige så gode i undertal, som de var, da de var fuldtallige.

Det skal ikke nødvendigvis ses som en sviner af Hermansson, men mere at Zorniger dygtigt lagde spillet om efter udvisningen, hvor han hev Kamil Wilzcek ud, og satte Paulus Arajuuri ind. Brøndby havde herefter stadig flest chancer, og frem for alt virkede AaB håbløst ufarlige, bortset selvfølgelig fra Jores Okores flotte udligning af Benny Röckers føringsmål. Opgørene i Aalborg imellem hjemmeholdet og Brøndby plejer at byde på lidt mere intensitet, men dertil er AaB simpelthen ikke stærke nok netop nu.

Chelsea er ikke – helt -  chanceløse imod Barca

Ud fra de engelske mestres præstationer siden nytår kan man nok ikke bebrejde de fleste Chelsea-fans, at de har bange anelser forud for de to opgør imod FC Barcelona i Champions League. London-holdet har været ret miserable og ramte bunden med de to pinlige nederlag imod Bournemouth og Watford. Især under sidstnævnte lignede den ellers så animerede Antonio Conte en Duracell-kanin, nogen havde hevet batterierne ud af ryggen på og banket trommen ned over den transplanterede hårpragt efterfølgende. Kort og godt en dead man wal..sitting.

Til de flestes overraskelse, så blev Conte dog IKKE fyret umiddelbart efter kampen, selvom det virkede som den eneste, mulige udvej for både italieneren og klubben. Rygtet om en enorm fratrædelsessum i tilfælde af en fyring nu lød allerede i korridorerne, men det er nok i højere grad sandsynligt, at man ikke ville rokke båden yderligere inden de to kampe imod Barca.

Heldigvis for Chelsea, så er Barcelona ikke ligefrem i world domination-modus lige nu, og det krævede held og hårdt arbejde at få tre point mod Eibar i weekendens runde af La Liga. Ganske vist vil et hold, der har Leo Messi i truppen altid til en vis grad høre ind under kategorien ”feje hold”, og Valverde har gjort Barca til et defensivt mere solidt hold, men offensivt er de altså ikke helt, hvad de har været.

 Læg dertil at Chelseas egen Messi, Eden Hazard, har ramt topformen netop nu, og at Giroud har været den håbede saltvandsindsprøjtning for de blå mænd, og der tegner sig et mere åbent opgør, end det så ud for bare en måned siden. Chelsea har været undertippede i forhold til Champions League (og i forhold til FC Barcelona) før, og sidst mundede det alligevel ud i en CL-titel.

Dortmund har fået deres mojo igen

Borussia Dortmund har haft en lidt undervældende sæson, hvor det som sædvanlig har været Bayern München, de har skullet måle sig med / forsøge at holde trit med. Det er ikke gået så godt. De er 19 point bag de brovtende Bayere, og det er naturligvis altid en særlig kilde til ærgrelse i Ruhr-klubben, der år efter år mister stamspillere til netop Bayern.

Dortmund er og bliver dog et relativt kompromisløst angribende hold af natur, og de har altid en række vildt interessante spillere i offensiven. Og to faktorer spiller her især ind i forhold til at Dortmund er ubesejrede siden 20. december, hvor netop plageånden fra Säbener Strasse sendte dem ud af DFB-pokalen. Efter over et år på sidelinjen er den offensive schweizerkniv Marco Reus nemlig så småt vendt tilbage på holdet, og det har man hurtigt kunne mærke.  For få år tilbage var Reus blandt Europas allerbedste fodboldspillere, og mange har frygtet, at karrieren var ved at være ovre. Han er da heller ikke i stand til at spille alle 90 minutter endnu, men i weekenden blev han så matchvinder imod Monchengladbach med et smukt kurvet skud via underkanten af overliggeren.

Udover Reus, så har den af Chelsea udlejede ”Batman” Batshuayi været en øjeblikkelig Volltreffer i Bundesligaen, hvor han har hamret mål ind siden dag et, og hurtigt har fundet et givtigt samarbejde med en anden, offensiv troldmand, Mario Götze. Senest stod parret i forening for to af målene i 3-2 sejren over Atalanta i Europa League, og hvis hele den berømmede offensiv klikker, så kan BVB gå hele vejen i Europa League.

LÆS MERE: Hummel syer nye landsholdsdragter af fansenes gamle trøjer

LÆS MERE: Bendtner har taget Lord-kælenavnet til sig

LÆS MERE: Antonio Conte bliver snart fyret i Chelsea, siger medier og bookmakere