Pep Guardiola tilhører trænernes verdenselite, ikke bare resultatmæssigt, men også stilmæssigt.

Ikke fordi der er noget sensationelt, opsigtsvækkende eller modeskabende ved de genstande, han tager på, han er bare rigtig god til at vælge ting, der klæder ham, med sans for snit, materialer og farver.

I de senere år som Barcelona-træner og i alle hans år som Bayern-træner var dresscode den samme: skarptskårne jakkesæt, smalle slips og cashmerestrik med diskret v-hals.

Det var konservativt, grænsende til det bankmandskedelige, havde det ikke været fordi tøjet altid sad som skræddersyet (kunne være, at det var det), og for de små detaljer som en flot rød sweater, en markant krave på en frakke eller et kunstnerisk draperet halstørklæde.

Never change a winning team, som man siger, og Pep tog tøjstilen med sig, da han sidste år tiltrådte som City-træner. Og måske er det de manglende resultater det første år, der har fået spanieren til at dresse ned.

I denne sæson ligner han nemlig mere og mere en, der sidder på lægterne, en ham, der svinger dirigentstokken. Jakkesæt er skiftet ud med bomberjakker, skinny jeans og hættebluser, og hvide sneakers har afløst italienske lædersko.

Men hvor engelsk Esquire begræder, at Guardiola nu kører mere Stone Island end Savile Row, må vi sige, at han ved, hvad han gør. Også når han smider slipset, forstår han at vælge tøj, der passer til hans figur og karisma.

Og den mere komfortable garderobe har åbenbart også hjulpet på holdets præstationer.

Her følger et kort overblik (den gule sløjfe markerer støtte til catalansk uafhængighed), og som man kan se, startede det lidt ujævnt ud stilmæssigt, lige da Guardiola tiltrådte som Barcelona-træner for 10 år siden:

LÆS OGSÅ: 11 grunde til at Alonso er en af fodboldens mest stilede mænd

LÆS OGSÅ: Thomas Delaney kåret til Danmarks bedst klædte mand

LÆS OGSÅ: Her er de: Adidas afslører alle deres trøjer til VM i Rusland