THOMAS BO LARSEN

49 år, skuespiller

Boksning

Jeg startede med at bokse i Gladsaxe Bokseklub, da jeg var 11. På et tidspunkt, da jeg var 15, var jeg oppe imod en grønlænder. Jeg fik en røvfuld af ham, blev slået fuldstændig til plukfisk og havde hovedpine i 14 dage. Så lagde jeg boksningen på hylden og begyndte at gå til judo i stedet.

Mens jeg gik på Skuespillerskolen, dyrkede jeg overhovedet ikke nogen træning – faktisk var jeg ved at blive smidt ud af skolen, fordi jeg ikke ville deltage i deres balletundervisning. Men helt ærligt fattede jeg ikke, hvorfor man skulle lære at danse ballet for at blive skuespiller. Det var først, da jeg var færdiguddannet, at jeg begyndte at træne igen. Denne gang var det styrketræning og svømning. Jeg begyndte også at gå til boksning igen, og den er blevet det vigtigste for mig – især fordi jeg bor lige i nærheden af klubben.

Det er nærmest Dr. Jekyll og Mr. Hyde med mig, for jeg har jo ædt burgere og været hvid i hovedet som ymer. ’Tændstik-Thomas’ kaldte de mig, for jeg vejede 60 kg. I dag vejer jeg 83 kg og spiser ret sundt. For nylig har jeg også droppet hvidt brød, så nu er min morgenmad en shake med bananer, hindbær, brombær, juice og noget, der hedder fiber-kost.

Det er min gamle barndomsven, som har bokseklubben, og jeg er kommet her gennem alle årene. De sidste halvandet år er jeg gået ind i selve klubarbejdet for at gøre lidt reklame, så vi kan tiltrække nogle af alle de rødder, der er i området. Så kan de komme herned og træne i stedet for at rende rundt og lave ballade – som jeg selv gjorde. Der ligger masser af ghettoer her: Tingbjerg, Høje Gladsaxe og Værebroparken. Den sidste kommer jeg selv fra. Noget tyder på, at det virker med reklamerne, for vi har fået rigtig mange nye medlemmer, både danske drenge og indvandrerdrenge.

Det kan godt betale sig at være i god form, når man er skuespiller. Man har lettere ved at koncentrere sig, og man har et meget større fysisk velvære. Derfor træner jeg, så meget jeg kan, helst hver dag kl. 7 i en halvanden times tid. Man bliver jo lidt afhængig af det. Så kan jeg lave en film, hvor jeg ikke får trænet i 14 dage, og bagefter er det hårdt at komme op på hesten igen. Men jeg er blevet god til at have løbeskoene med i tasken, når jeg er af sted, for så kan jeg da i hvert fald løbe en tur.

Træningsmængde
Halvanden times bokse-, styrke- og konditionstræning hver dag.

Største oplevelse
Da jeg boksede en showkamp mod tidligere mesterbokser Søren Rommelhoff i forbindelse med Go’Nat Bagsværd (en årlig byfest i Bagsværd, red.) i sommeren 2008.

Favoritudstyr til boksning
Everlast boksehandsker.

Mål med træningen
At holde mig i form. Jeg er jo ikke helt ung længere!

Thomas Bo Larsen eroprindelig uddannet glarmester. Blev uddannet skuespiller fra Odense Teaterskole i 1991. Har medvirket i en lang række film og teaterstykker, heriblandt ’Festen’, ’Blinkende lygter’ og ’Jagten’. Ved siden af skuespillerkarrieren er Thomas Bo Larsen PR-chef og hjælpetræner i Gladsaxe Bokseklub.

LÆS OGSÅ Mig og min træning: Xander

FACEBOOK Bliv ven med Euroman