MMA-debuterende Patrick Nielsen vil bevise sig: ”Folk tror tit, at det bare er en leg”
Foto: Serie af Nikolaj Thaning Rentzmann.

MMA-debuterende Patrick Nielsen vil bevise sig: ”Folk tror tit, at det bare er en leg”

Sidste år tabte bokseren Patrick Nielsen til den tidligere dobbelte verdensmester Arthur Abraham. Siden har han ikke været i bokseringen, og nu bliver den faktisk skiftet ud med et MMA-bur. Den 8. juni brager han sammen med Mark O. Madsen i sin første kamp. Og han har noget, han vil bevise.

Bah, bah, bah, sprutter han højlydt ud af munden i takt med hvert slag, han sender afsted. Jab, jab, uppercut. Venstre, højre, venstre. Fødderne arbejder instinktivt, det er her, han har hjemme. Bah, bah, sprutter han videre, mens han hurtigt og præcist svinger de tunge arme gennem rummets svedige luft. Efter en række indledende øvelser, der har virket tydeligt udfordrende for ham, slår Patrick Nielsen nu hjernen fra og gør sin ting.

Det er mandag formiddag, og bokseren Patrick Nielsen er i gang med sin træning frem mod MMA-braget mod Mark O. Madsen i KB Hallen den 8. juni. Det er Patrick Nielsens debut som MMA-kæmper, så der er en hel del at arbejde på.

”Ja. Ja,” siger han lavmælt, meget koncentreret og nikker, mens munden står en smule åbent og giver luft til de skinnende tandbeskyttere. ”Ja. Okay.”

PN2.jpg

PN4.jpg

Det er hans træner, en af dansk MMA-histories førende kæmpere, Mikkel Guldbæk, han nikker til. Hele tiden er der en ny instruks for Patrick at forholde sig til. En manøvre, der kan hjælpe ham ud af en knibe, en fod, der kan placeres anderledes. Og han lytter koncentreret. De holder kun små pauser mellem de fysiske øvelser, og det ser, for den observerende, enormt udmattende ud. Patrick har travlt, for kampen er om to uger, og han har kun haft lidt mere end to måneder at forberede sig i. Men han får mere og mere tro på egne MMA-evner, som tiden skrider frem.

”Jeg synes, at jeg er nået rigtigt langt, og faktisk er det først indenfor de sidste par uger, at jeg er begyndt at glæde mig i stedet for at frygte det. Da vi begyndte at træne, følte jeg mig lidt som en dukke, der bare blev kastet rundt,” siger Patrick Nielsen.

Hvordan ser du dine chancer?

”Jeg ser dem som rigtig gode efterhånden. Nu, hvor vi nærmer os, begynder jeg at få mere og mere selvtillid. Jeg er ved at finde den stil, som jeg skal holde mig til. Det spiller rigtig godt, synes jeg.”

I tilfældet Patrick Nielsen mod Mark O. Madsen er det førstnævnte, der er udfordreren. Mark O. Madsen har 14 måneder og syv MMA-sejre ud af syv mulige på bagen, mens Patrick Nielsen aldrig har kæmpet en eneste kamp. Så rollefordelingen er indlysende. Debutanten mod den etablerede. Og det passer Patrick fint.

”Med rollen som underdog har jeg intet at miste, men alt at vinde, ikk’? Folk tror jo, at jeg er slået ud, allerede inden jeg er gået derop. Jeg kommer til at give et show for alle pengene,” siger Patrick.

Selvom underdog-rollen passer Patrick godt, er det ikke nogen gratis omgang heller. Han vil bevise sig. Overfor kritiske røster, sine nærmeste og overfor sig selv.

”Folk tror tit, at det her bare er en leg. De glemmer, hvor mange timer der skal bruges bag kulissen. Det er ikke bare at træde op i ringen, som rigtig mange mennesker tror. Men hvis jeg kan gå op og levere et resultat efter at have brugt de sidste to måneder af mit liv på MMA, så beviser det jo både noget overfor mig og alle andre, ikk’?”

Hvad ville en sejr betyde for dig personligt?

”Det ville være en kæmpesejr. Måske en større personlig end sportslig sejr. At blive bekræftet i, at jeg kan, hvad jeg vil, hvis jeg virkelig tror på det.”

Hvem, udover dig selv, skal du vise noget overfor?

”Det er nok min søn. At have noget i fremtiden, hvis man går igennem en hård periode, hvor jeg kan sige: Dér viste jeg, at hvis man virkelig tror på det, så kan man nå det.”

PN5.jpg

PN1.jpg

Det er i fødebyen Albertslunds ’Mikenta’, én af Danmarks ældste thaiboxingklubber, Patrick Nielsen har indkvarteret sig for at ramme det niveau, som det kræver for at demonstrere hans man-kan-hvad-man-vil-mentalitet.

Kampen mod Mark O. Madsen er første gang, Patrick Nielsen skal i nogen form for kamp, efter han i foråret sidste år tabte på point mod den tidligere dobbelte verdensmester, tyske Arthur Abraham. En solid præstation, mente flere iagttagere, og den gav også den danske bokser troen tilbage på sin boksning. Så hvorfor MMA nu?

”Jeg tænkte, at nu har jeg muligheden for at tage én af de måske bedste i MMA lige nu. Så hvorfor ikke prøve det, du ved? Nu tager jeg chancen. Chancen eller ambulancen,” griner Patrick Nielsen.

Chancen tager han, og Patrick er for alvor ved at få tro på tingene. Han kalder Mark O. Madsen for ”den største pussy nogensinde”, fordi han har krævet en vægtklasse under Patrick, og så er han overbevist om, at Mark O. Madsen er bange for ham. Og det tænder ham.

”Når jeg først kan lugte frygt, ikk’? Så bliver jeg stærk. Så bliver jeg rigtig stærk,” siger Patrick med et smørret smil.

Der er plads til næsten 3.000 i KB Hallen. Hvad er det for et show, de kommer til at se?

”Vildskab. Et kontrolleret gadeslagsmål.”