Jack Hermansson: ”At kæmpe i København bliver for mig som at kæmpe på hjemmebane”

Jack Hermansson: ”At kæmpe i København bliver for mig som at kæmpe på hjemmebane”

Jack ’The Joker’ Hermansson er det absolutte hovednavn til weekendens UFC-stævne i Royal Arena. Med en sejr over Jared Cannonier kan verdensranglistens nummer fem med al sandsynlighed se frem til karrierens første titelkamp. Vi har mødt ham til en snak om træningsrutiner, titelkampe og dansk MMA.

”Mine chancer er gode. Jeg føler, at jeg er en mere alsidig fighter med flere forskellige skills end Jared, og det tror jeg, kan blive afgørende. Men Jared har en enorm power, og det har jeg stor respekt for. Det er helt sikkert også det, jeg skal være mest på vagt overfor. Alle hans slag er enormt hårde, så jeg skal være meget opmærksom.”

Du wrestlede, da du var barn. Hvordan kom du i gang med MMA?

”Da jeg var barn, elskede jeg alle mulige kampsportsgrene. Jeg ville gerne gå til kung-fu, men min mor var meget lunken ved idéen. Hun brød sig ikke om at se mig slås, så jeg fik lov at starte til wrestling, hvor man jo ikke må slå. Jeg begyndte at se ret meget MMA som teenager, og allerede dengang begyndte jeg at tænke, at når jeg blev lidt ældre, ville jeg dyrke MMA. Det var præcis den sport, jeg havde ledt efter. Jeg var vild med idéen om en sport, der skulle finde den absolut stærkeste fighter, hvor folk fra forskellige stilarter får lov at mødes. Det måtte jeg bare prøve.”

Hvad syntes din mor om det?

 ”Hun havde nok foretrukket, at jeg holdt mig til wrestling, men i dag er hun stolt af mig og alt det, jeg har opnået i UFC. Men hun synes ikke det er så sjovt at se selve kampene.”

Hvordan er dine træningsrutiner op til en kamp som den, der venter i København mod Jared Cannonier?

 ”Mine træningsrutiner ændrer sig ikke ret meget, selvom jeg har en stor kamp i sigte. Jeg har altid 12-13 træningspas om ugen, hvor jeg nok specifiktræner lidt mere lige op til kampen for at finpudse de vigtigste detaljer. Lige nu bruger jeg meget tid på at blive helt skarp på de teknikker, jeg kan gøre brug af i kampen mod Cannonier. Jeg gennemgår forskellige kampforløb, og forsøger at være så forberedt på alle scenarier som overhovedet muligt.”

Hvad spiser du på dagen op til en kamp?

 ”Det varier lidt, men altid en masse kulhydrater. Jeg spiser mest midt på dagen, for jeg kan ikke lide at kæmpe på fuld mave. Efter en stor frokost med ris, pasta eller hvad det nu er, spiser jeg ikke ret meget op til kampen.”

Kan du sove ordentligt op til en kamp?

 ”Jeg sover faktisk rigtig godt inden en kamp. Det hænger lidt sammen med, at man bliver ret udmattet af at tabe vægt, hvilken man ofte gør, lige inden en kamp.”

Dit kælenavn er The Joker. Hvor kommer det fra?

 ”Det kommer helt tilbage fra min folkeskoletid. Der var et par drenge, der begyndte at kalde mig The Joker på grund af mit smil. Det hang lidt ved, da jeg kom ind i MMA-miljøet. Jeg smiler åbenbart som The Joker.”

Du er formentlig én kamp fra en titelkamp. Du må være meget motiveret?

 ”Helt sikkert. Mit overordnede mål er at være den bedste i verden indenfor min vægtklasse (middelvægt, red.), så det er ekstremt motiverende, at jeg er så tæt på en afgørende kamp. Jeg tænker faktisk på den kamp hele tiden. Det holder mig fokuseret og i stand til hele tiden at arbejde hårdt og dedikeret.”

Hvor meget støtte forventer du at få hos dine naboer i København?

 ”Jeg har virkelig glædet mig til at kæmpe i København! Jeg forventer at få en virkelig stor støtte. Alle skal op ad sæderne og leve sig ind i kampen og forhåbentlig heppe på mig. Jeg glæder mig så meget. For en svensker, der er bosiddende i Norge, tror jeg, det bliver som at kæmpe på hjemmebane.”

Mark O. Madsen og Nicolas Dalby skal også i ringen i København. Hvordan ser du på dansk MMA i disse år?

 ”MMA er virkelig på vej frem i Danmark. Jeg kender alle danske fightere, jeg har trænet med dem og betragter dem så gode venner, så jeg er virkelig spændt på at følge dem i København. Det bliver selvfølgelig fantastisk at opleve Mark O. Madsens debut på hjemmebane. Nicolas Dalbys comeback-kamp bliver helt sikkert også et følelsesladet øjeblik. Han har arbejdet så hårdt, så det bliver et rigtig fedt stævne.”

Vil du med til årets vildeste afterparty på Crowne Plaza lørdag d. 28/9, så tilmeld dig her!

Jack Hermansson

  • 31 år gammel, født Uddevalla i Sverige, men bor i Oslo.
  • Blev en del af UFC i sommeren 2016.
  • Er inden stævnet i København rangeret som den femtebedste UFC-fighter i mellemvægtsklassen.