Han scorede fire mål, da Paris Saint Germain i går vandt en storsejr på 8-0 over Dijon i den franske Ligue 1.

Alligevel blev Neymar ikke aftenens store helt. I stedet oplevede brasilianeren at blive buhet ad af sine egne fans på hjemmebanen Parc des Princes. Den besynderlige episode opstod, da Neymar efter allerede at have lavet tre mål insisterede på at sparke straffe ved stillingen 7-0 syv minutter før tid.

Uruguayanske Edinson Cavani havde ellers tænkt sig, at han skulle have muligheden for at lave endnu et mål i kampen oven på et hovedstødsmål sat ind i første halvleg.

Hovedstødet havde bragt uruguayaneren på 156 scoringer i alt i sin tid i klubben – og på en delt førsteplads med Zlatan Ibrahimovich over PSG-målscorere nogensinde. Men måske pønser Neymar på at blande sig i den konkurrence, for han insisterede, til mange Paris-fans irritation på at tage sig af straffesparket.

Nu ville det have været pinligt, hvis han havde brændt, men bolden endte sikkert i nettet. Alligevel endte Neymar med at gå fra banen i nedslået stil, skriver The Guardian.

Han endte endda med hovedrystende at skynde sig at give sin man of the match-præmie videre til en fra PSG-staben, mens han skyndte sig i omklædningsrummet uden at tale med tv-journalisterne.

Efter kampen har Neymars landsmand og PSG’s anfører, Thiago Silva, i offentligheden forsøgt at udglatte spændingerne mellem Neymar og Cavani.

”Jeg tror ikke, han var vred, da han gik. Der var nogle fans, der var imod ham, men det vigtigste er det endelige resultat og sejren,” sagde Silva til tv-stationen Canal+.

”Og hvad angår Edi, skal han nok få rekorden. Han scorer hele tiden, der er stadig masser af kampe at spille i år, han kommer til at slå alle rekorder.”

Det er ikke første gang, at der er problemer mellem Cavani og Neymar i forbindelse med et straffespark. I begyndelsen af sæsonen nægtede den tidligere Napoli-angriber at give Neymar bolden ved et spark fra 11-meterpletten mod Lyon.

Ifølge rygter skulle Cavani den gang have spurgt verdens dyreste spiller, om han ”troede han var Messi.” Uruguayaneren endte med at brænde straffet dengang, og sidenhen fik han officielt taget retten til at sparke straffe fra sig af cheftræner Unai Emery.

LÆS OGSÅ: Fodboldrejse: Hvis du vil opleve ægte stadionstemning skal du en tur til de lavere engelske rækker 

LÆS OGSÅ: Eksperternes dom: Her får du Danmarks bedste stadionpølse

LÆS OGSÅ: Verdens rigeste fodboldspiller er en 19-årig fra Leicester City