Tak for kampen: Alex Ferguson stopper

Tak for kampen: Alex Ferguson stopper

Nyheden svarer nærmest til, at Holger Danske vågner eller at Dronning Margrethe abdicerer før tid. Men nu er den god nok: Alex Ferguson stopper som manager i Manchester United. En stilling, han har bestridt ganske fornuftigt siden 1986. For at sige det mildt.

I de 26 år, han har været i Manchester United, har han vundet mesterskabet i Premier League 13 gange og Champions League to gange. Han har ledet holdet i 1.497 kampe, hvoraf 893 har været sejre, 337 uafgjort og blot 267 været nederlag.

Alex Ferguson efterlader en klub i storform med et dugfrisk engelsk mesterskab i kassen. Den skotske manager er en af de mest respekterede og anerkendte fodboldtrænere nogensinde, og har da også vundet titlen som Manager of The Year flest gange i engelsk fodboldhistorie. Og så er han selvfølgelig adlet.

Det eneste og vigtigste spørgsmål, der rejser sig nu, er: Hvem kan og skal efterfølge Ferguson? Få har formatet og evnerne, men hvis opholdet i United ligesom Fergusons skal vare 26 år, er der tid og mulighed for at udvikle sig i takt med jobbet. Et forsigtigt, dansk bud: Michael Laudrup. Men ellers er der vist også en Mourinho, der leder efter et job efter sommerferien (hvis ikke rygterne om Chelsea taler sandt).

Ikke desto mindre: Tak for kampen!

LÆS OGSÅ Tysk fodbold er en sejr for sporten

TWITTER Følg os på twitter