Tennisåret 2023: Her er alle spillerne, Holger Rune skal slå scroll-down

Tennisåret 2023: Her er alle spillerne, Holger Rune skal slå

Hvor står de levende legender Novak Djokovic og Rafael Nadal? Hvilke talenter lyser skarpest? Vi ser nærmere på de bedste og mest lovende herrespillere forud for tennissæsonen 2023. Australian Open begynder 16. januar.

Af Martin Hjorth Frederiksen
Foto: Getty Images
Sport Euroman

Vi står foran en sæson, hvor det danske supertalent Holger Rune kan træde op på den allerstørste scene. Han er en af flere grunde til, at 2023 kan blive et stort tennisår – ikke mindst for tennisglade danskere.

Og så er der de velkendte navne og de spørgsmål, vi glæder os til at få svar på: Tager Djokovic rekorden for flest Grand Slams? Er Nadal færdig? Kan sensationen Carlos Alcaraz holde sig på ranglistens førsteplads? Hvilke nye talenter skal vi holde øje med?

Lad os se på, hvad tennisåret 2023 byder på.

Sidste år med dominans for Novak Djokovic?

Serbiske Novak Djokovic er favorit til at vinde Australian Open. Djokovic har vundet Australian Open ni gange – klar rekord hos herrerne – og føler sig hjemme på den varme hardcourt. Og efter ydmygelsen sidste år, hvor han nåede frem til Australien for at blive afvist ved grænsen, har han noget at hævne.

Endnu større favorit er Djokovic ved Wimbledon som den suverænt bedste græsspiller på denne side af Federers storhedstid. Igen i 2023 har den ultrasmidige serber mulighed for op til flere Grand Slam-triumfer.

Siden sommeren 2018 har han vundet alt, han har spillet ved Australian Open og Wimbledon: 61 kampe uden nederlag. De unge forfølgere trænger sig dårligt på; Djokovic fylder 36 i år og ligner en mand, der næsten ikke er ældet.

Djokovic deler vandene, men det er svært at afvise, at han har været den bedste herrespiller de seneste 10-12 år. I 2022 missede han både Australian Open og US Open, da han nægtede at lade sig coronavaccinere, men han viste skræmmende form i store dele af sæsonen.

Man må ikke glemme, at han så sent som i 2021 var ved at vinde en calendar slam (alle fire Grand Slams samme kalenderår) som første mand siden Rod Laver i 1969.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tennis