Havde det været en romantisk komedie, ville de begge falde på knæ nu, sige undskyld, og det hele ville ende i en stor omfavnelse. Men det kommer dog næppe til at ske her. 
 
Forholdet mellem midtbanespilleren Yaya Touré og den dekorerede Pep Guardiola har mildest talt været en turbulent affære, siden de begge mødtes i Barcelona i 2008. Her valgte Guardiola først at bænke Touré, muligvis fordi han ønskede en mindre fysisk og konfronterende spillespil.
 
Alligevel blev Touré i klubben indtil 2010, hvor han blev solgt til Manchester City og adskilt fra Guardiola. Den catalanske manager var dog kun ude af syne, indtil han tilsluttede sig City i 2016 – og igen vragede ivorianeren.

Det er altså efter et langt forhold med knuste drømme, at Yaya Touré igen går ud og anklager fodboldverdenen for racisme. Og det drejer sig ikke kun om forholdet til Guardiola.

I 2014, mens Manuel Pellegrini var hans manager, udtalte han, at han ikke blev betragtet som en af verdens bedste fodboldspillere, fordi han er afrikaner.
 
Han følte sig overset, og da Manchester City måneden efter ikke fejrede hans fødselsdag med kage, truede han med at flytte væk fra klubben. Ja, Yaya Touré har altid været garant for kontroversielle og i nogle tilfælde overilede udtalelser.
 
Nu har han i et interview med ’France Football’ udtalt, at Pep Guardiola har ”problemer med afrikanere”.
 
”Jeg vil ødelægge myten om Pep Guardiola,” siger han.
 
Guardiola har høstet den ene succes efter den anden som træner og er nærmest lovprist som en gud blandt Barcelona-, Bayern- og Manchester City-fans. Men Touré vil i hvert fald forsøge at bryde det glansbillede af træneren.
 
”Pep dominerer og vil have lydige spillere, der slikker hans hænder. Jeg kan ikke lide den slags forhold. Jeg respekterer min træner, men jeg er ikke hans ting,” siger han og tilføjer:
 
”Den dag han vil stille med et hold, hvor der er fem afrikanere, så lover jeg at sende ham en kage.”
 
Måske handler det om, at Touré er blevet diskrimineret, måske handler det om, at han også røg på bænken i sin fodboldkarrieres efterår til fordel for brasilianske Fernandinho på grund af Guardiola. Eller Måske handler det bare om, at han ikke fik den afslutning, han havde drømt om.
 
”Han stjal mit farvel med City, en klub, hvor fans er fantastiske. Jeg ville gerne have sluttet med store følelser i klubben som Iniesta i Barcelona eller Buffon i Juventus. Men det forhindrede Pep.”