Gadgets er gode julegaver til mænd.
Foto: SONY

10 livsnødvendige gadgets vi ønsker os til jul

Måske er de ikke ligefrem livsnødvendige. Men de gør i hvert fald livet lidt lettere og sjovere. Her finder du den perfekte julegave til manden, der ikke kan få nok af gadgets.

1. Morgenvækning
Der findes næppe noget bedre end at vågne op til duften af friskbrygget kaffe. Kaffemaskinen Smarter Coffee 2.0 er verdens første kværn-og-bryg-kaffemaskine tilsluttet Wi-Fi, som lader dig brygge en frisk kop kaffe direkte fra en app på din smartphone. Du kan synkronisere app’en med din tidsplan og få maskinen til at brygge en omgang friskbrygget kaffe, som står klar, når du slår øjnene op.

Kaffemaskine.jpg

1.784 kroner hos Elgiganten

2. Oplys mig
Orbilocs Run Dual er en løbelygte, der kan ses på fem kilometers afstand. Den har to funktioner, en blinkende og en konstant, og med to udskiftelige batterier kan den holde op til 250 timer med blink. Den er perfekt, hvis du er til en morgen- eller aftenjoggetur, og du skal finde vej eller skal ses af modkørende biler. Uanset om det er i regn eller tåge, sne eller slud.

Orbiloc-Run-Dual-Sportverlichting-Geel-ORD-110.jpg

300 kroner hos Marathon Sport

3. En ny flytter ind
"Hey Google, kommer det til at regne i dag?" Og Google Home, der er en stemmestyret smarthøjttaler med Google Assistant på dansk, vil svare dig. Du vil også kunne bede Assistent spille musik på Home-højttaleren, slukke lyset i stuen og tænde det i soveværelset. Hvis du har Chromecast tilsluttet dit tv, kan du endda bede den om at tænde for tv’et og sætte din yndlingsserie i gang på streamingtjenester som HBO Nordic og Netflix.

Google Home.png

1.149 kroner hos Google Store

4. Lys i natten

En lanterne og powerbank i ét og samme produkt til vildmanden. I skovens dybe stille ro bliver det tidligt mørkt, og de elektriske ­dimser løber endnu hurtigere tør for strøm i kulden. Med Goal Zero Lighthouse 400 er du i hvert fald sikret 48 timers lys ved lav ­intensitet og seks timer ved høj styrke. Den kan også oplade ­pandelampe, tablet eller telefon, hvis man ikke ønsker at være helt off the grid.

Goalzero.jpg

457 kroner på goalzero.com

5. Stjernekrigen som støvsuger
En støvsuger er måske ikke verdens mest sexede julegave, men støvmider holder aldrig juleferie, og når modellen er Dysons nye trådløse V10, der både ligner og lyder som en stun gun fra Star Trek, er alt tilgivet. Den kraftfulde digitalmotor genererer samme sugeevne som en støvsuger med ledning, og den patenterede cyklonteknologi opfanger partikler helt ned til 0,3 mikrometer. Mindre støvpartikler findes kun i det ydre rum.

SV12_IRSNKIRCO_022_LF-LB-TorqHd-A6_CMYK.jpg

4.990 kroner på shop.dyson.dk

6. Byg-selv-bøf

Danske AIAIAI, der er kendt for sine modulære headsets, har lanceret en ny trådløs version af sine populære over-ear model. Den nye TMA-2 Wireless 1 er udstyret med en titanium-coated højtalerenhed, som leverer skarp lyd hjemme eller på farten. Den danske lydvirksomhed gør op med store producenter som Apple, der ofte kræver, at forbrugeren udskifter hele produkter, når de laver en opdatering. Den modulære opbygning gør det muligt at udskifte enkelte dele i stedet for at skulle investere i helt nye sæt, når markedet udvikler sig.

AIAIAI_wireless-P06-preset_02.jpg

1.900 kroner på aiaiai.dk

7. Fuuuuuld damp
Der findes dampstrygejern, og så findes der dampstationer. Sidstnævnte er reelt udtryk for dampstrygejern, der har gået på universitetet. Og de virker – så helt overdrevet godt, at det burde være forbudt at markedsføre gammeldags strygejern. Dampstationens afgørende forspring er en separat kedel, der gør det muligt at fyre op for dampmængden i en sådan grad, at manchetter og flipper flader ud, og kraver makker ret på rekordtid. Damptryk og intensitet styres på kedel-delen, hvorfra en slange leder dampen op til selve jernet. Her styres jernets temperatur, og dampskuddene styres med en aftrækker på håndtaget. Undertegnede har prøvet tre forskellige dampstationer, og præcis hvilken model du vælger, betyder nok ikke det store. Det er som at gå fra en scooter til en motorcykel.

Damp.jpg

Tefal GV8962E0 Dampstation til 1.169 kroner på skousen.dk
 
8. Genopstandelse
Måske årets bedste julegave. Sony har relanceret PlayStation 1, som ramte markedet tilbage i 1994. Den nye version af den dengang banebrydende spillekonsol fylder en hel del mindre, end originalen gjorde. Desuden kommer den med 20 af de originale spil forudindlæst, heriblandt Jumping Flash, Final Fantasy VII, Tekken 3 og Ridge Racer 4. Altså et gensyn med alle de klassikere, der i tankerne sender os tilbage til tiden, før sociale medier fandtes, hvor fastnettelefoner var i alle hjem, og computere absolut ikke var bærbare.
PlayStation.jpg
999 kroner (kan købes fra 3. december) hos Elgiganten 
 
9. Velsmagende vandbad

HOLM sous vide er fremstillet i samarbejde med koreanske AIO, der er førende inden for udvikling af vakuumteknologi til fødevarebranchen. Sous vide er en teknik, som engang var forbeholdt professionelle kokke, men som i dag finder vej til private hjem. Med teknikken tilberedes kød, grøntsager eller fisk, som er forseglet i en pose med den medfølgende vakuumpakker, i et vandbad ved lav og præcis temperatur over længere tid. De friske råvarer udnyttes maksimalt og næringsstoffer og smag bevares. Kommer med vakuumposer og opskrifter.

Holm.jpg

1.999 kroner på claus-holm.dk

10. Sporhund
Vívoactive 3 er Garmins første GPS-smartwatch med 15 indbyggede sports-apps, håndledsbaseret pulsmåler og Garmin Pay, der muliggør mobilbetalinger. Man kan også holde øje med sit formniveau med estimering af fitnessalder eller følge med i, hvordan kroppen håndterer stress. Batterilevetid er op til syv dage i smartwatch-tilstand og 13 timer i GPS-tilstand. Fås i tre farver. 
969a1b7144354f6c9f0c2b14ec30e016.jpg2.499 kroner på buy.garmin.com/da

Se, hvad vi ellers skriver om: Gadgets, Jul, Gaver og Gaver til ham