I en ikke så fjern fremtid er det slut med at løbe tør for strøm på din smartphone i tide og utide.

Den gode nyhed kommer fra en gruppe amerikanske forskere ved University of Michigan and Cornell, der har udviklet en teknologi, som kan få din smartphone og din bærbare computer til at holde i flere måneder på en enkelt opladning. Det skriver onlinemagasinet Thrillist.

Teknologien er et materiale med det lidet mundrette navn ’magnetoelectric multiferroic’, der gør det muligt for elektroniske anordninger at klare sig med op til 100 gange så lidt strøm som i dag.

Kort fortalt lagres atomer tæt oven på hinanden, hvilket gør det muligt at sende 0- og 1-taller, den kode der kontrollerer computere, langt hurtigere og mere effektivt end i dag. På den måde kan din smartphone køre på små elektriske impulser i stedet for den konstante strøm af elektricitet, der kræves i dag.

Forskerne bag projektet oplyser, at der stadig går en håndfuld år, før vi ser ’ magnetoelectric multiferroic’ i telefoner og computere, men på sig har teknologien potentiale til at revolutionere og reducere vores strømforbrug drastisk.

LÆS OGSÅ: Tronskifte: Instagram Stories er ved at overhale Snapchat

LÆS OGSÅ: Så let kan folk se dine skjulte og glemte billeder på Facebook

LÆS OGSÅ: Er dit job i fare? Her vil robotterne snart overtage