Et ur er ikke længere bare et ur.

Smartwatch-revolutionen er i fuld gang, og traditionelle urproducenter har fået konkurrence fra alskens tech-virksomheder, der også er begyndt at levere armbåndsure. Apple sælger i dag flere ure end Rolex, Omega og Swatch tilsammen, og selv om mange urentusiaster stadig sværger til det gamle vintage-ur, de har arvet fra deres bedstefar, skifter mange andre til smartwatches. Dermed har man altid apps, mails og en lang række andre funktioner lige ved hånden. Bogstaveligt talt.

Hvis du overvejer at gøre det samme, er der flere ting, du skal være opmærksom på, inden du køber.

Først og fremmest er det vigtigt, at dit kommende smartwatch kan arbejde sammen med din smartphone. På den måde får du mest muligt ud af dit nye ur. Apple Watch virker eksempelvis udelukkende sammen med iPhones, og selv om de fleste Android-baserede smartwatches kan bruges sammen med telefoner af alle mærker, får du adgang til flere funktioner, hvis begge dele har samme styresystem.

Når det kommer til funktioner, skal du afgøre, om du har brug for eksempelvis GPS, fitness-tracking og helbredsmonitorering, eller om det er nok, at uret kan underrette dig om mails, beskeder og telefonopkald. Prisen vil typisk være derefter. Dit nye smartwatch skal selvfølgelig også have et lækkert design, og her bør du kigge efter et ur, hvor remmen og andet tilbehør let kan skiftes ud. På den måde kan du nemt ændre dets udseende, så det passer til både outfit og humør.

En af de største ulemper ved smartwatches er den begrænsede batteritid. De færreste modeller holder længere end én til to dage på en opladning, og særligt den berøringsfølsomme skærm er en strømsluger.

Hvis lang batterilevetid er altafgørende, kan det være en idé at kigge på en hybridmodel uden touch-funktion i stedet for et fuldblods-smartwatch. Men vil du prale af at have den nyeste og mest avancerede model, må du leve med at sætte dit smartwatch til opladning på daglig basis.

Apple.jpg

Apple Watch 4
Fra 3.299 kr. hos apple.com

Huawei.jpg

Huawei Watch 2
2.578 kr. hos merlin.dk

Samsung.jpg

Samsung Galaxy Watch
3.000 kr. hos samsung.com

Mobvoi.jpg

Mobvoi Ticwatch E
1.299 kr. hos power.dk

Tag Heuer.jpg

Tag Heuer Connected Modular 45
Ca. 21.000 kr. hos tagheuer.com