Samsung Galaxy S10
Foto: Klaus Rudbæk

Hvor god er Samsungs Galaxy S10? To eksperter giver deres bud

Samsungs nye smartphone, Galaxy S10, byder på fingeraftryk med ultralydsscanning, fem kameraer og mulighed for mere lagerplads, end du nogensinde får brug for.

Det kan godt være, at Samsung kritiseres for at være haltet bagefter på smartphonefronten de senere år, men med lanceringen af de nye Galaxy S10-modeller slår den sydkoreanske elektronikgigant for alvor tilbage.

Android-folket får nemlig med S10’eren en markant større skærm, bedre batterilevetid, trådløs opladning, mere simpel styring og en overall forbedring af de tidligere Galaxy-modellers features. To danske eksperter giver her deres vurdering af Samsungs nyeste, designoptimerede smartphone.

Rasmus Elm Rasmussen, redaktør på altomdata.dk

”Noget af det mest bemærkelsesværdige ved Galaxy S10 er designet. Samsung har været længe om at udvikle en smartphone, der udnytter hele skærmen, men nu er den her. Dertil kommer, at Samsung er de første til at tilbyde kunderne 1 TB lagerplads. Til sammenligning er det dobbelt så meget som den største iPhone.

Også teknologisk er der sket forbedringer. Telefonen kører på den nye WiFi-standard, og så er det den hurtigste Android-telefon til dato. Brugerfladen er mindre forvirrende end tidligere og har faktisk potentiale til at konkurrere med iPhone på den front. Det er ikke fordi, Galaxy S10 præsenterer mange nyskabende features, men dens force er, at den tilbyder den nyeste teknologi på alle fronter. Investerer du i den, får du kvalitet på alle parametre.

Min vurdering er, at Galaxy S10 er en af de bedste Android-telefoner på markedet lige nu. Der er tænkt på gamer-ne, fotonørderne, businessfolket og alle derimellem. Den er gennemført hele vejen rundt, og det kan også ses på prisen. Den dyreste udgave af Galaxy S10+ koster næsten det samme som de dyreste iPhones. Ikke alle er parate til at betale sådanne summer for en smartphone, og man kan også sagtens nøjes med mindre – men går du op i den nyeste teknologi, er Galaxy S10 værd at investere i. Det ville jeg i hvert fald overveje, hvis jeg var på jagt efter en ny telefon.”

Daniel Søgaard Hald, chefredaktør på mobilsiden.dk

”Kendetegnende for Samsungs nyeste smartphone-model er, at den har mange små upgrades. Den har fået en større skærm, tredobbelt bagkamera, og så er den blevet hurtigere. Det er ikke fordi, den er revolutionerende, men Samsung formår med Galaxy S10 at forny designet så meget, at andre mobiltelefoner ser forældede ud i sammenligning. Det gælder også de seneste iPhones. Det er i hvert fald den rigtige smartphone at investere i, hvis du vil være med på moden inden for mobiltelefoner.

Galaxy S10 har også en særlig fingeraftrykslæser, som er baseret på ultralyd. I praksis betyder det, at telefonen tager et 3D-billede af din finger. Det er tæt på umuligt at kopiere et sådant foto, så rent sikkerhedsmæssigt befinder telefonen sig i den absolutte top. Teknisk set er Samsung ikke bedre end deres konkurrenter, men Galaxy S10 er en samlet pakke af det bedste i den forstand, at telefonen har de features, som henholdsvis Apple- og Huaweis topmodeller mangler.

Personligt synes jeg, at Galaxy S10 henvender sig til en bred gruppe af mennesker. Det er et luksusprodukt, som kan det hele og samtidig er brugervenligt. Det er dog en dyr telefon, du skal være parat til at betale for teknologien, og hvis du har en Galaxy S9, ser jeg ingen grund til at skifte den ud. Men samlet set synes jeg, at Samsung med S10-modellerne sætter standarden for, hvad en moderne smartphone skal kunne.”

Hvad koster den?

Galaxy S10 kommer i tre modeller til tre forskellige priser

Galaxy S10e koster 6.000 kr.

Galaxy S10 er prissat til 7.200 kr.

Vil du have den største og bedste model, nemlig Galaxy S10+, må du slippe mellem 8.000 og 13.000 kr. afhængigt af hukommelseskortets størrelse.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tech og Guide