Pak op: 55 julegaver, vi ønsker os

Pak op: 55 julegaver, vi ønsker os

Så kan du godt finde terningerne frem. Euroman præsenterer her de bedste drømmegaver til pakkelegen. Måske er det dig, der slår en sekser i år? 

Ovenfor: Stålracer med fransk stamtavle

Den britiske cykelfabrikant Condor har bygget bespoke racercykler siden 1948 og har nu relanceret den såkaldte Tour de France-ramme: Et legendarisk design, som blev lanceret i Frankrig i 40’erne. Paris Road Racer er en håndlavet letvægts-stålracer med en forgaffel, der er et lille kunststykke i sig selv. Der er brugt laserteknologi til at skære samlingerne, der er lavet i de slidstærke, men fleksible metaller vanadium og mangan. Fås i grøn og kobber.

Pris: 9.300 kr. (stel og forgaffel). condorcycles.com
Knivskarp i køkkenet

Lion Sabatier har rod i franske Thiers, der har været center for den franske knivfabrikation i mere end 500 år. Det blev registreret som varemærke allerede i 1812 og kan kendes på løve-symbolet. Ideal Provence-serien tæller bl.a. denne kokkekniv på 20 cm med skaft i oliventræ. Klassisk og knivskarpt.

Pris: 700 kr. tj.dk
Vokseværk

Det er ikke nemt at finde den perfekte hårvoks hos din lokale materialist, men vi har fundet en, der kan redde selv den dårligste hårdag. Den engelske hårstyling-gigant Toni & Guy har med den matte voks Styling Fibre formået at lave et produkt, der bliver i håret uden at fedte, og som giver dig mulighed for at sætte dit hår, så det sidder naturligt.

Pris: 129,95 kr. matas.dk

Godnat, mr. brooks


Hvis Don Draper kan bære en pyjamas og se cool ud, kan du også. Men lad være med at gå på kompromis med udtryk og kvalitet. Amerikanske Brooks Brothers laver de mest autentiske af slagsen, men skal købes online. Turen over Atlanten sker med pakkepost, så vær opmærksom på told og moms.

Pris: ca. 570 kr. Forhandles blandt andet ved Litoral samt Britannia og Milk i Hellerup.
Velspillende engelskmand

Tid til at hente dine gamle vinyler op fra kælderen. Den stilrene RP1 fra engelske Rega er den forholdsvise billige indgang til vinylmusikkens lyksaligheder med let plint, lav-vibrationsmotor, aluminiums-tonearm og en dygtigt udtænkt fenol-pladetallerken.

Pris: 2.495 kr. Union Jack-modellen med Performance Pack (bedre rem, filtmåtte og pick-up) til ca. 3.000 kr. Forhandler anvises på medlyd.dk

Fortsætter på næste side...

Ovenfor: Ild i pivtøjet

Ja, selvfølgelig er du holdt op med at ryge, eller også er du røget ud i haven eller på altanen. Under alle omstændigheder skal du stadig bruge ild – på den helt rigtige måde med en Ronson Varaflame.

Pris: 2.050 kr. (Kampagnetilbud resten af 2012: 1.695 kr.). Se mere på piber.dk
Engelske lakridssåler

Englænderne kan lave klassiske sko med et så robust udtryk, at det kilder under fodsålerne. Grenson er blandt vores favoritter, og med 138 års erfaring i gedigent traditionelt skomageri er der ikke noget at sige til, at både gentlemen og modeikoner sværger til mærkets slidstærke lædersko og -støvler. Brogue-versionen Sid fungerer godt til både jeans, chinos og jakkesæt.

Pris: 2.000 kr.
Baghjul

Kawasaki Ninja 250R har længe været markedets måske bedste bud på en begyndermaskine med bid. Nu har den fået en afløser i form af 300cc-modellen med flere heste, et nyt stel og ABS-bremser. Læg hertil brede 140 mm bagdæk, digital instrumentering med benzinmåler, dobbelt kilometertæller, ur og indikator for økonomisk kørsel samt en analog omdrejningstæller som krølle på halen. Saddle up!

Pris: 65.000 kr. kawasaki.dk
Stof til eftertanke

The New Yorker er et hæderkronet amerikansk magasin med lige dele benhård reportage, højpandet litteraturanalyse, politiske kommentatorer, poetiske essays, nådesløse anmeldelser og bindegale tegneserier. Det har begejstret New Yorks åndselite siden 1925. Ubetinget raffineret læsestof, som også ser brandgodt ud på sofabordet.

Pris: Ca. 700 kr. for et 1-årigt abonnement (47 magasiner). newyorker.com
Ørehængere

Noontec Zoro HiFi Headphone er udstyret med en 40 mm semi-åben højttaler, der leverer en dynamisk og præcis lydgengivelse. Designet er der heller ikke noget galt med. Noontec Zoro er sammenklappelig og har aftageligt kabel. Den fås i sort, hvid og rød og leveres i en fin lille gaveæske. Den er ifølge kritikere og reviews lidt af en ’Monster killer’. Sagt på en anden måde har den en lige så fed lyd og design som den hypede Monster – men væsentlig billigere. Det eneste, den mangler, er remote og mikrofon. Men har man virkelig brug for det, når musikken spiller?

Pris: 549 kr. headaudio.dk
Ovenfor: Præcisionsskud

Lommekameraer er praktiske, men sjældent særlig kønne. Flere producenter af mellemstore digitalkameraer mestrer de populære og charmerende retrodesign, men så snart størrelsen bliver mindre, bliver udtrykket ofte grimt og teknisk. Japanske Fujifilm har oplevet et velfortjent comeback de seneste år med deres nostalgiske og anmelderroste digitale kameraer. XF1 er et af dem med 12 megapixel, 4x Fujinon optisk zoom og læderindbundet i enten brun, sort eller rød.

Pris: 3.795 kr. fujifilm.eu/dk
Tæt & let

Field Jacket Mix Grey fra japanske Nanamica er en varm, tætsiddende letvægtsjakke med justerbar hætte og fem praktiske lommer. Den er lavet af en nøje udvalgt blanding af materialer, der gør den i stand til at klare det lunefulde danske vejr (67 % uld, 25 % polyester, 4 % nylon og 4 % akryl) uden dog at være helt regntæt. Foret med Gore-Tex, så du kan ånde i den.

Pris: 5.775 kr. tresbienshop.com
Boblebad

Champagnehuset Moët & Chandon introducerer deres 70. årgangschampagne – kaldet Grand Vintage 2004. Det er værd at hæfte sig ved betegnelsen Grand Vintage, for champagner, der bærer denne titel, er udelukkende produceret i særligt gode høstår. Boblerne har været lagret i Moët & Chandons kældre i syv år, hvilket har gjort vinens bouquet ren og præcis. Den har noter af hvid fersken, citron, ananas, pære og krydrede strejf af peber, farin, marcipan og kandiseret melon.

Pris: 549 kr. Kan købes hos diverse vinforhandlere, fx kogs.dk og skovgaardvine.dk

Op med læderet


På sit lille værksted i indre København håndlaver lædersmeden Jeppe Dencker alle sine kreationer. De fleste materialer fra skind til knapper stammer fra Danmark, og de klassiske design er Jeppes egne. Bælter, nøgleringe og iPad-covere er blandt sortimentet, der stilmæssigt har et meget langtidsholdbart udtryk. Den diskrete pung kan rumme fem kort og har et rum på ydersiden, så du har nem adgang til dit hovedkort.

Pris: 550 kr. leatherprojects.com

Når enden er god


Et par komfortable cykelshorts er måske det vigtigste kluns, du som cykelrytter kan investere i. Det ved enhver, der har siddet 10 km for længe i et par dårlige bukser. Classic Bib Shorts fra Rapha er ekstremt komfortable, bl.a. takket være pads fra cykelspecialisten Cytech og en tætsiddende finish i matsort Lycra. Shortsene er udstyret med en lomme og er skåret lavt i front, så man nemt kan træde af på naturens vegne. Rapha lover en 30-dages garanti – hvis du ikke er tilfreds, kan du levere varen tilbage uden vrøvl.

Pris: 1.275 kr. rapha.cc og soigneur.dk
Ovenfor: Raphineret

Britiske Rapha har siden 2004 lavet stilbevidst cykelgrej til landevejsryttere. Et feinschmecker-foretagende for cykelnørder og fashionistas, der med usvigelig sikkerhed leverer høj kvalitet. Den karakteristiske Club Jersey er en klassisk åndbar sommertrøje med et superbt fit og tre praktiske lommer. Retro-designet er inspireret af tre cykellegender, Charles ’Mile-a-Minute’ Murphy, Rudi Altig og Gastone Nencini, og fås i tre farver: blå (Murphy), cream (Altig) og sort (Nencini).

Pris: 825 kr. rapha.cc og soigneur.dk
Touch me, baby

Den nye iPod Touch kan med lidt god vilje kategoriseres som en uofficiel ’iPhone Nano’. Den er lille, ligger lækkert i både hånd og lomme, og så kan den meget af det, halvstorebroren kan. Udstyret med en 4” retina-skærm, 5 megapixel iSight kamera, sms, Facebook- og Twitter-funktioner, Skype- og Viber-opkald samt naturligvis muligheden for at tilføje tusindvis af underholdende applikationer.

Pris: 2.499 kr. for 32 GB og 3.299 kr. for 64 GB. apple.com/dk
Tv glad

BeoPlay V1 fra Bang & Olufsen er specielt udviklet til fleksibel placering og kan hænge fra loftet, stå på gulvet, en hylde eller svinges ud fra væggen. Udstyret med LED-skærm, videoplatform og et alt i ét-lydsystem, der ifølge B&O kan måle sig med mange surroundsound-systemer og deres helvede af eksterne højttalere, subwoofere, ledninger og forstærkere. BeoPlay V1 kan betjenes med en enkel fjernbetjening og er klar til Apple TV2. Fås i enten sort eller hvid.

Pris: 17.999 kr. for 32” og fra 21.999 kr. for 40”. beoplay.com
Turpas til Louisiana

Med et medlemskort til Louisiana i hånden får du fri entré 315 dage og 200 aftener om året, 10 % på designerobjekterne i Louisiana Butik samt lækkerierne i cafeen. Du får også magasinerne Louisiana Revy, Magasin og Program direkte sendt hjem i din stue, så du kan følge med i, hvad der rører sig på kunstscenen. Louisianas samling indeholder over 3.000 værker, heriblandt bidrag af Picasso, Giacometti, Yves Klein, Andy Warhol og Asger Jorn. Nå ja, og så er der smukt året rundt.

Pris: Klubkort for 1 person, 475 kr. 1+1 Klubkort for 1 person + 1 gæst, 595 kr. louisiana.dk
Bond-ur

Schweiziske Omega har 164 års erfaring i at producere pålidelige ure for feinschmeckere. James Bond repræsenterer flot Omegas nyklassiker Seamaster Planet Ocean i filmen ’Skyfall’. Et ur, der med en kassediameter på 42 mm og dobbeltkroner balancerer perfekt mellem sporty, maskulint og æstetisk.

Pris: 36.100 kr. omegawatches.com
Ovenfor: En sand klassiker

Efteråret og vinteren har været sæsonen, hvor jordtonerne for alvor kom tilbage i modebilledet. God kvalitet er noget, de fleste mænd prioriterer højt, så når vi udvider vores garderobe, vælger vi typisk færre ting, der holder længe – frem for billige klude. Sand har med deres klassiske kamelfarvede kashmirfrakke favnet både tendens og kvalitetsspørgsmål – til en fair pris.

Pris: 3.299 kr. sand-europe.com
Sikke en karakter

’Characters R Us’ lyder det fra de kreative hoveder på Pictoplasma, et kunstnerisk foretagende, der udgiver bøger om grafisk design og holder udstillinger og events fra New York til Berlin. ’The Character Compendium’ er en unik håndbog for illustratorer, kreative krusedulle-magere og alle med en sund interesse i grafisk design og ikonografi. Pictoplasma havde stor succes i 2006 med bestselleren ’Character Encyclopaedia’ og præsenterer i den nye, stilsikre bog de nyeste talenter inden for illustration og grafisk design, legetøj og kostumer, urban arts og en masse gakkede påfund derimellem. Oplagt som inspirationskilde – eller bare til at få et godt grin. Den nye udgivelse rummer over 900 individuelle karakterer og artworks af 200 forskellige kunstnere, deriblandt Raymond Lemstra, Julia Pott og FriendsWithYou.

Pris: 370 kr. (hardcover-udgave). publishing.pictoplasma.com

  
Bliv din egen barista

KitchenAid har lavet smukt designet kram til køkkenet siden fabrikkens grundlæggelse i Michigan i 1919. Artisan-espressomaskinen er ingen undtagelse med kromdetaljer, to separate dampkedler, en vandtank på 2 liter og en vægt på 11,8 kg. Maskinen varmer op på ca. 2 minutter, og steameren giver et tæt og fint skum. Fås i sort, rød, grå eller cremefarve.

Pris: 9.000 kr. tj.dk.

Formel 1-kværn

O.k., de fås meget billigere, men næppe flottere. Med 15 indstillinger kan du få flere typer kaffe, end du har fantasi til at forestille dig.

Pris: 2.000 kr. tj.dk.
Let som en fjer

Adizero Feather 2 fra Adidas er med sine 195 gram (str. 42) i den absolutte letvægtsklasse. Den høje komfort er bl.a. sikret i kraft af en såkaldt Sprintweb-overdel, som ventilerer foden og er fri for generende sømme. Skoen er til den neutrale løber og udstyret med sprintframe for bedre afsæt. Modellen er miCoach-kompatibel.

Pris: 1.000 kr. adidas.dk
Ovenfor: Noteapparat

Engelske Smythson of Bond Street har lavet lækkerier de seneste 125 år og er især kendt for deres lædervarer og notesbøger. Deres Panama notebook er en smuk læderindbundet notesbog med firmaets eget fine blå patenterede papir. Fås i mange forskellige varianter.

Pris: 420 kr. smythson.com

Skipperstrik


I Danmark er vi gode til at producere slidstærke sømandsstrik. Det er der flere stolte eksempler på, og et af dem finder vi på Møn. Den lille familieejede virksomhed Andersen-Andersen bryster sig af at producere intet mindre end verdens bedste sømandssweater, strikket i 100 % ny kamgarnsuld. Fås både med og uden lynlås og forhandles i en god håndfuld af Danmarks bedste modebutikker.

Pris: 1.650 kr. andersen-andersen.com
Armcandy

Rent slik til en slik. Swatch-uret, den farverige 80’er-klassiker, der føjede humor til håndleddet, er tilbage. Den omfattende kollektion med alt fra multimønstrede til klassisk ensfarvede ure henvender sig bredt til både den fattige studerende og den hippe multimedie-grafiker. Vores favorit er modellen New Gent, der med en kassediameter på 40 mm er mere maskulin end lillebroren Gent på 32 mm.

Pris: 420 kr. swatch.com
Prisvindende digitalradio

Skotske Revo har forbedret deres prisvindende Axis, der er en diskret DAB-, FM- og internetradio med et 3,5” farve-TFT-display. Det overskuelige display fungerer også som touchscreen, så man nemt kan navigere i menuer. Man kan desuden bruge den som dockingstation for smartphones og tablets. Den ny Axis XS blev i oktober 2012 kåret til ’Radio Product of the Year 2012’ af What Hi-Fi Magazine.

Pris: 1.900 kr. revo.co.uk

’The Rabbi’s Cat’ vol. 1 + 2


Joann Sfars kulttegneserie fortæller den rablende og humoristiske (og prisbelønnede) historie om en rabbiner i 30’ernes Algeriet, hans datter og deres filosofisk anlagte kat (der taler efter at have slugt en papegøje). Der er lagt i kakkelovnen til eventyr og en gennemført underfundig religionskritik. Lige så bimlende gakket, som det er intelligent skruet sammen.

Pris: 95 kr. pr. bind. amazon.co.uk
Ovenfor: Taskenspiller

Danske Mismo har på få år etableret sig som et af de førende accessorymærker på den internationale modescene. Et samarbejde mellem Mismo og butikken Storm skabte så meget opmærksomhed på modemesserne i Paris og Firenze, at Mismo i dag kun forhandles hos de bedste butikker i bl.a. Japan, USA og Europa. Det er en kunst at få tasker til mænd til at se både tjekkede og maskuline ud, men modellen M/S Soft Work i tætvævet italiensk kanvas med vandafvisende overfladebehandling er et godt udgangspunkt.

Pris: 3.200 kr. mismo.dk
Nak og æd

Et jagttegn giver dig adgang til en verden af krudt og kugler, naturoplevelser og et socialt fællesskab. Måske får du også mere respekt for det kød, du sætter til livs. Guns & Gents arrangerer 2-dages weekendkurser, hvor man får våbenbevis og teorilære, så man kan bestå jagttegnsprøven. Kurserne afholdes i marts 2013 (tilmelding inden 15. februar).

Pris: 5.900 kr. for weekendkursus inkl. udlån af våben, ammunition, lærebøger og forplejning (ekskl. overnatning).
Glat som en barnenumse

Braun og Boss har indgået et designsamarbejde og lanceret en serie af barbermaskiner i begrænset antal. Indbygget med såkaldt Sonic Technology, der læser ansigtets konturer ved hjælp af 10.000 mikrovibrationer i minuttet. Den nye serie dækker over tre forskellige modeller: Den mest eksklusive Series 7 kommer med et rejseetui i sort læder signeret af Boss. Brauns medfølgende Clean & Renew-system fungerer som en minidock, der rengør, genoplader og smører barbermaskinen.

Pris: 3.795 kr. (Series 7), 2.695 kr. (Series 5) og 1.699 kr. (Series 3). braun.com/dk

En lille en indenfor vesten


Med en vægt på bare 79 gram og en højde på 10 cm er den lille lommelærke fra Zippo en god ven i inderlommen på din næste vandre- eller fisketur. Fremstillet i blankpoleret rustfrit stål og med et praktisk hængslet låg. Kan rumme op til 88 ml rent ildvand.

Pris: 195 kr. thegoodstuffshop.dk
Golfglæde

Golfsko er ikke længere bare golfsko. Nu kan du designe dine helt egne. Vælg selv blandt et væld af farver og skindtyper.

Pris: FootJoy MyJoys Icon til 2.399 kr. Se mere på golfexperten.dk
Ovenfor: Ski-fotograf

Store luffer og små knapper er ofte en dårlig cocktail på skiferien. Zeal ION HD Goggle sætter en 8 megapixel sensor og en 170-graders vidvinkel lige mellem øjnene. Med 1080p video eller fuld kvalitet stills fanger du billeder direkte fra dit synspunkt. Kameraet kan aktiveres på siden af brillen.

Pris: Ca. 2.300 kr. plus levering. zealoptics.com
”Look! He’s waking up.”

Lad ’Pulp Fiction’-filmplakaten blive stedt til hvile, og få noget ordentlig kunst på væggene. Uanset om du foretrækker et stramt grafisk udtryk eller et kulørt potpourri, er der noget for enhver smag. Hos netbutikken Limited Works har man specialiseret sig i små, eksklusive oplag af håndlavede tryk af aktuelle kunstnere.

Pris: 1.970 kr. (Husk Mit Navn-plakater). Øvrige værker fra 240 kr. og opefter. limitedworks.com

Vindfang


Ekstremt let og ekstremt åndbar. Det er nøgleordene for Adizero Gore Windstopper Jacket fra Adidas. Jakken er fremstillet i Climaproof Wind og Gore Windstopper, materialer, der hver især gør den vind- og vandtæt – samtidig med at den lader kroppen komme af med overskydende varme. Oplagt som løbejakke. Udstyret med lomme til mp3-afspiller eller nøgler.

Pris: 1.000 kr. adidas.dk
Turen går derudad

Når regnen pisker ind på ruden, og den grå hverdag med alle dens skærmydsler virkelig sætter ind, kan den 60 år gamle serie fra Politikens Forlag stadig anbefales. Fx ’Turen Går Til Florida & det dybe Syden’. Der skulle være varmt derovre, og der er en krokodille på forsiden. Har du ikke råd til rejsen, kan du trøste dig med, at der snart åbner en Hooters i København (den første Hooters ligger i Clearwater, Florida).

Pris: 180 kr. politikensforlag.dk
Fod i handske

Endnu lettere, endnu bedre ventileret og herligt fri for velcro og irriterende stropper. Italienske Gaerne har præsteret en genial cykelsko med en opfindsom lukkemekanisme med en lille skruelås, der får skoen til at sidde som en handske – uden at stramme.

Pris: 2.499 kr. soigneur.dk

Ovenfor: Fest på farten

Med den nyligt lancerede transportable højttaler Solemate fra Jabra er det muligt at ombygge din iPad, iPod eller smartphone til et regulært bærbart musikanlæg, der kan udkonkurrere selv de bedste ghettoblastere. Den er lille nok til at forsvinde i en taske, men stor nok til en mindre fest. Tilsluttes via Bluetooth eller ledning. Tåler fugt, støv og stød.

Pris: 1.499 kr. jabra.dk

Findes det, findes det her

Ja, man kan finde det hele på nettet, men der er ikke noget som at have hele verden foran sig på papir. Den 13. udgave af ’The Times Comprehensive Atlas of the World’ er smukt illustreret og dækker emner fra klimaforandringer til økonomi med opdaterede kort og lækre grafiske detaljer. 544 sider.

Pris: 1.400 kr. timesatlas.com
Stik mig en schweizer

Grundet den omfattende våbenlov i Danmark har Victorinox fået fremstillet SwissTool i en dansk version, hvor bladet er kortere (under 7 cm), knivsbladet er uden spids, og desuden kan knivsbladet ikke fastlåses, da låsedelen er slebet af. De øvrige værktøjer kan stadig fastlåses. Leveres i læderetui.

Pris: 1.100 kr. victorinox.dk

Bløde hvidevarer 

Ingen klassisk garderobe uden minimum én hvid oxfordskjorte. Den kan sammensættes med alt fra denim til tweed, og den er endnu ikke gået af mode. Versionen fra Gant Yale Co-Op er klassisk og ren i udtrykket, og med rødder i et stolt amerikansk universitetsmiljø fra 60’erne bliver udtrykket ikke mere autentisk.

Pris: 700 kr.

Den ultimative clint kollektion


Kan du ikke få nok af Clint Eastwood (o.k., måske kan alle bruge en pause fra manden, når han holder tale til Republikanernes konvent), er der godt nyt i form af denne mastodont af et dvd-bokssæt. 35 klassiske Clint-film fra Warner-arkiverne, der spænder fra ’Where Eagles Dare’ fra 1968 til ’Invictus’ fra 2010. Bokssættet inkluderer de klassiske ’Dirty Harry’-film, Oscar-vindere som ’Mystic River’ og ’Unforgiven’ samt de westerns, som oprindelig gjorde Clint Eastwood berømt. Du kommer aldrig ud af stuen igen.

Pris: 415 kr. amazon.co.uk

Ovenfor: Bæltedyr

Det første håndsyede Dahlman saumurhagebælte blev fremstillet i 1942 til to ansatte på kunstakademiet, professor Erik Herlew og arkitekt Poul Küel, der arbejdede under Kåre Klint. Snart begyndte alle Klints elever at gå med bæltet, deriblandt Børge Mogensen og Hans Wegner. Bæltet håndsys med to nåle, og der slås en knude indvendig i læderet for hvert stik. Det betyder, at selv om tråden slides over, går syningen ikke op. Bæltet er 27 mm bredt og fås i farverne natur, havannabrun, mørkebrun og sort (Arne Jacobsens yndlingsvariant).

Pris: 940 kr. sadelmager-dahlman.dk
Fem aktuelle forfattere, du mangler at læse

Michel Houellebecq: ’Kortet og landskabet’

Som i alle Houellebecqs romaner er hovedpersonen ensom. Normalt oplever vi Houellebecqs karakterer som rasende konstaterende og perfidt spydige om resten af verden. Jed er langt mere apatisk. Det giver plads til andre karakterer, især forfatteren selv, som gentagne gange bliver præsenteret som “forfatteren mest kendt for ’Platform’”. Han bliver beskrevet som kunstneren, der lider af ringe hygiejne, alkoholisme, depression og generelt sortsyn. Han bliver desuden offer for lidt af et plot-twist hen mod slutningen af bogen. Det er ikke en thriller og langtfra en feel-good-oplevelse. Til gengæld efterlader den dig tom og opgivende.

Pris: 299,95 kr. rosinante.dk

James Meek: ’The Heart Broke In’

Du kan lukke Jonathan Franzens ’Frihed’ og forlænge den gode oplevelse med Meeks nyeste roman. Meek har endelig skrevet sig varm og taler til Franzens publikum uden filter. Den handler om Ritchie, en rockstjerne, som er endt som tv-producer med hang til lidt for unge damer. Ritchie får mulighed for at redde sit ægteskab og offentlige ansigt mod at ofre en af sine nærmeste: hans engel af en søster, der lader sig inficere med en afrikansk parasit i håb om at udvikle en vaccine. Som hos Franzen starter Meeks historie hurtigt og uden omsvøb. Du er underholdt hele vejen af noget så trivielt som hverdag og ægteskab, og så er der smidt et lille ondskabsfuldt twist ind.

Pris: 135 kr. play.com


Géza Csáth: ’Dagbog 1912-13’

Vi kigger med i Csáths dagbog i en periode, hvor forfatteren regerer som læge på et kursted. Vi møder et menneske uden filter. En kvindebedårer, der til dette udnytter sit embede, en morfinist, en manipulerende og jaloux herre, som både er paranoid og har utrolig høje tanker om sig selv og sin seksuelle formåen. Morsom, pornografisk og spændende og langt fra dagbogsnotaterne, man selv sidder og nørkler med.

Pris: 180 kr. basilisk.dk´


George R.R. Martin: ’Kampen om tronen’


HBO har netop sendt sæson 2 i serien ’Games of Thrones’ på markedet og barsler med 3’eren i 2013. Tv-serien er baseret på ’Kampen om tronen’ (som den hedder på dansk), en historisk roman sat i en opdigtet verden. Gennemført med Tolkiens øje for detaljen, Tudors smag for vold og tortur og krydret med eksplicit sex. De første to bind er oversat til dansk. Vi møder folk af religiøs overbevisning, som ikke nøjes med en lille dåb i stil med den danske folkekirke. Nej, i ’Kampen om tronen’ skal folk druknes for derefter at genoplives med et ’Kiss of Life’. De uheldige, som ikke vågner igen, har simpelthen ikke været stærke nok i troen. Der er også gruppen af lejemordere, der kalder sig ’The Sorrowful Men’, fordi de hvisker ”I am so sorry” til deres ofre, før de slår dem ihjel. Luk ørene, og læs.

Pris: 349 kr. gyldendal.dk


Klaus Rifbjerg: ’Den kroniske uskyld’

Udkommet i 2012 i ny udgave, da Gyldendal har gjort sig den udmærkede anstrengelse at genudgive en række klassikere i pæn ny indpakning. ’Den kroniske uskyld’ er en bog om kærlighed og ungdommens naivitet, der får et drag over nakken, og så berører den begrebet milf, lang tid før begrebet blev opfundet. Den er ikke så lang, og der er forord af Pia Juul.

Pris: 99,95 kr. gyldendal.dk

Under frysepunktet

Navnet siger det hele: ’Below 10 Degrees’-creme fra Tromborg beskytter huden mod udtørring og kolde temperaturer og har samtidig en helende effekt på sår og rødsprængninger. Oplagt til de kolde måneder.

Pris: 540 kr. tromborg.dk
Design-drenge

Hvis du mangler noget at stille på reolen, kan du berige dig selv og din paratviden med tre store designprofiler: Australske Marc Newson og de franske brødre Ronan og Erwan Bouroullec. Både Newson og Bouroullec-duoen er på gaden med bøger, som giver et detaljeret og visuelt spændende overblik over deres produktioner. Newson er kendt for sit arbejde for G-Star, Cappellini, Nike og danske Biomega. Ronan og Erwan Bouroullec har udviklet produkter for verdenskendte brands som Vitra, Alessi, Flos og danske Kvadrat.

Pris: ’Marc Newson: Works’ til 6.000 kr. ’Ronan and Erwan Bouroullec: Works’ til 800 kr. taschen.com og phaidon.com
Tømmermænd med vennerne i Hamborg

Ud over sit eget sexliv og sin egen sound er Hamborg proppet med cafeer, klubber, kultur og gode køb. Supercool spillesteder og klubber trives dør om dør med hardcore homobarer, klassiske bodegaer og tarvelige skodbarer med tunge, røde velourgardiner og et publikum, der er hentet fra de mest beskidte Tom Waits-sange. Tag fx med vennerne på Golden Pudel Klub, Am St. Pauli Fischmarkt 27, og drik natten lys.
Ovenfor: Klimaændring

Adidas’ Sequencials Brushed Tights holder dine ben varme i en kold tid. De er lavet i et blødt, åndbart materiale, kaldet Climawarm, der leder fugt og sved væk fra kroppen, samtidig med at det holder på varmen.

Pris: 700 kr. adidas.dk
Feinschmecker-foto

M9-P er verdens mindste digitale full-format kamera med en 18 megapixel CCD image-sensor, der får professionelle fotografer til at græde. M9-P kan bruge alle Leicas linser – også fra før man gik digital – og så er den i forhold til M9’eren udstyret med en endnu mere hårdfør ridsefri LCD-skærm i safirglas. Det røde Leica-logo er flyttet fra fronten op til toppen, så du kan være endnu mere diskret, når du tager billeder med verdens måske smukkeste kamera. Fås i silver eller sort.

Pris: 47.000 kr. leica-camera.dk
’Pinocchio’, som du aldrig har set ham

Den franske tegneserietegner Winshluss vandt i 2009 prisen for bedste tegneseriealbum ved den årlige tegneseriemesse i Angoulême. Det skete med hans nyklassiske og dybt anarkistiske ’Pinocchio’, der er solgt i 35.000 eksemplar i Frankrig og oversat til 11 sprog. Winshluss har før arbejdet sammen med Marjane Satrapi på filmen ’Persepolis’. Vi vil ikke afsløre det dybt infantile og beskidte plot, men blot konstatere, at Pinocchio aldrig har været mindre Disney.

Pris: 150 kr. play.com
Et gran salt

Tromborgs grove badesalt stammer fra Det Døde Hav og er fyldt med mineraler og tilsat vanilje eller lavendel. Brug et par skefulde i dit badevand eller til et plejende fodbad. 600 ml.

Pris: 240 kr. tromborg.dkLÆS OGSÅ: Klap i og lyt

Se, hvad vi ellers skriver om: Gadgets