“Robotterne kommer!” Hvis du indtaster de to ord i dit søgefelt, vil der poppe en lang række danske artikler op fra nyhedsmedier, som TV2, Berlingske og Videnskab.dk. Artiklerne analyserer hvornår, hvordan og hvorledes robotterne vil revolutionere den måde vores arbejdsliv fungerer i dag. 

Men vil de så virkelig også det?

Information skrev for få dage siden, at vi faktisk slet ikke nærmer os en ny industriel revolution, som så mange har gået og troet. I hvert fald hvis det står til den fremtrædende økonom Robert J. Gordon, som argumenterer for at computerteknologi ikke vil ændre vores levevis grundlæggende, men kun tilføje små forbedringer.

Hvis du alligevel er en anelse nervøs for, om maskinerne, der hverken kræver løn eller blive syge, skal overtage dit job, så kan du indtaste dit job på hjemmesiden willrobotstakemyjob.com og se en beregning på, hvor stor chancen er for, at det sker.

Her er en række eksempler på stillinger, der er i forskellige risikogrupper for at få overtaget deres jobs af robotter. Procenterne viser, hvor stor chancen er for at jobbet bliver overtaget af robotter:

Restaurantkokke 96 %

Ekspedient 92 %

Tømrer 72 %

Livredder 67 %

Pilot 18 %

Journalist 11 %

Frisør 11 %

Musiker 7,4 %

Advokat 3,5 %

It-supporter 3 %

Direktør 1,5 %

Statistikkerne er baseret på en undersøgelse lavet i 2013 med navnet “The Future of Employment: How susceptible are jobs to computerisation?” og er baseret på det amerikanske jobmarked. Det er dog samtidigt den samme undersøgelse, som økonomen Robert J. Gordon kritiserer. 

LÆS OGSÅ: Esben Bjerre om ny rengøringsplatform: “Hilfr kommer med inspiration fra Uber og Airbnb, men i modsætning til dem, kan du bruge den uden at få dårlig samvittighed”

LÆS OGSÅ: Ny lækket video viser, hvordan iPhone 8 kommer til at se ud

LÆS OGSÅ: Mark Zuckerberg forudser, at smartphonen kommer til at dø – her er hans bud på, hvad der følger efter