En 18-årig amerikaner fra New York forsøger i dobbelt forstand at redde sit ansigt. Han forlanger derfor milliarder af kroner af IT-giganten Apple som erstatning efter en falsk anholdelse, som han hævder, at Apples ansigtsgenkendelse-teknologi var skyld i.

Det skriver The New York Post.

Teenageren, hvis navn er Ousmane Bah, blev anholdt den 29. november sidste år i forbindelse med en række tyverier i Apple-butikker i fire forskellige byer.

Den rigtige tyv havde været så smart at begå det første indbrud i en Apple-butik i Boston med et stjålet ID-bevis på sig, nemlig Ousmane Bahs. Tyven blev pågrebet af nogle ansatte i butikken og fremviste et ID-bevis, hvor der stod Bahs fulde navn, adresse og personlige informationer. Men det manglede et foto. 

Og det er her, at Apples ansigtsgenkendelse-teknologi kommer ind i billedet.

Ifølge Bah benyttede Apple sig af deres ansigtsgenkendelse-teknologi, som de har i butikken, og programmerede det til at genkende tyvens ansigt som Bahs.

Så da den samme mand efterfølgende også begik indbrud i New Jersey, Delaware og Manhattan forvekslede Apple Bah og tyven igen.

Heldigvis er sigtelserne mod Bah faldet i alle stater bortset fra New Jersey. Det skete, efter at en efterforsker, der arbejdede på sagen, betragtede overvågningsoptagelserne fra Manhattan-butikken og konkluderede, at den mistænkte ikke så ud som Bah.

Ousmane Bah kræver 1 milliard dollars fra Apple, svarende til lidt over 6,5 milliard kroner.