Mads Würtz Schmidts favoritrute: "Det er altid med blodsmag i munden og snottet stående ud af begge næsebor" scroll-down

Mads Würtz Schmidts favoritrute: "Det er altid med blodsmag i munden og snottet stående ud af begge næsebor"

Kør som profferne. Her afslører Mads Würtz Schmidt sin foretrukne rute i hjemstavnen Randers.

Af Oliver Bodh Larsen
Foto: Getty Images
Tour Euroman

Download Mads Würtz Schmidts favoritrute her.

I Randers Cykleklub kører man hen over vinteren cykelløb hver søndag. Prestige Cup, hedder det. Og det bliver aldrig aflyst. Om der så ligger 10 centimeter sne på vejene. Én gang om året er der en særlig udgave, Fastelavnsløbet, hvor der er tilføjet lidt grusvej.

Ruten starter i cykelklubben, som ligger i nordbyen, hvorfra man kører til Helsted og rutens første bakke. Det er det første sted i racet, hvor der bliver åbnet lidt op og testet ben. Herfra går det gennem en skov og op til Bjerregrav Stationsby og videre til Øster Bjerregrav.

Imellem de to landsbyer stiger det en smule, og der er helt åbent, så der er altid sidevind. På toppen, ved byskiltet lige inden kirken, er der indlagt pointspurt til det samlede klassement. Den, som slutter sæsonen med flest point, bliver Prestige-mester og får fem Gajol-shots i ét glas til klubfesten. Når man passerer kirken, er det altid med blodsmag i munden og snottet stående ud af begge næsebor.

Med syre i benene kører man gennem Over Fussing og krydser den store Gl. Viborgvej. Her svinger man rundt om Fussing Sø, hvor Fussingø Slot ligger, og op gennem skoven ad Savværksbakken. Det er et sindssygt smukt område.

Se, hvad vi ellers skriver om: Cykling og Cykelløb