Der sker noget ovre på den anden side. I aften er byen i blå-hvidt kalas-humør, for her spiller Malmö FF sin første hjemmekamp i Champions League-gruppespillet nogensinde. 
Det er første gang siden sæsonen 2000/01, at Sverige er repræsenteret i klubfodboldens fineste turnering, og det er altså første gang i Malmö FF’s historie, at klubben spiller Champions League.

Allerede i 1979 var klubben dog i finalen i den datidens svar på Champions League, Europa Cuppen for mesterhold, hvor de blå-hvide ”engle” tabte til Brian Cloughs Nottingham Forest.

For to uger siden tabte Malmö sin første kamp i gruppe A på udebane til Juventus, der sammen med sidste sæsons finalister Atletico Madrid er storfavoritter til at gå videre. Hvis Malmö FF vil noget i CL, skal de under alle omstændigheder vinde i aften på hjemmebanen Swedbank Stadion mod Olympiakos fra Piræus.

Men Champions League er ikke det eneste, der sker, i Zlatans barndomsby.

Malmø har været vært for flere store internationale begivenheder de senere år, og i modsætning til misæren i København, var Eurovision en stor succes hos vores skånske lillebror i 2012.

Man fristes faktisk til at sige, at Malmø går amok i øjeblikket. Der er ikke meget krise at få øje på, men derimod et regulært hotelboom. Til næste forår åbner Malmö Live, et kompleks bestående af hotel, en koncertsal og et kongrescenter med plads til over 1.500 deltagere - i øvrigt med danske Schmidt/Hammer/Lassen som arkitekterne bag.

I forvejen er der mange hoteller i en by af Malmøs størrelse – hele 3.873 hotelværelser fordelt på 31 hoteller, men hen over de kommende to år åbner fem nye hoteller, og så kan man lægge 1.319  hotelværelser til.

Det er store hoteller med navne som Malmö Arena Hotel (295 værelser), Quality Hotel View (302 værelser), Clarion Hotel & Congres Malmö Live (444 værelser) og så videre.

Der er mange gode grunde til at tage på en weekend- eller hverdagstur med overnatning i Malmø. Det er lige ovre på den anden side af broen, og hvis man ikke har tid eller råd til at tage til det helt store udland, er Malmø et meget fint sted at få et skud af noget andet end det, man ser hver dag. Der er også gode koncerter i byen. Eksempelvis er
Kulturbolaget, bedre kendt som KB, et intimt og atmosfærefyldt spillested med et program, som er værd at holde øje med.

Store hoteller er ikke altid verdens mest charmerende. Der er en del af dem i og omkring Malmø. Når jeg er i Malmø plejer jeg at bo på The Renaissance, der ligger lige ud til det hyggelige og på solrige dage buzzende Lilla Torg - smack down in the middle of Malmø. Det er et hyggeligt og lækkert designhotel med individuelt indrettede værelser.Hotellet er nyt, og det føles ægte og oprigtigt, når hotellets ansatte siger, at feel good-oplevelsen er opholdets formål. Man føler sig velkommen.

Værelserne er rummelige, alt er sgu egentlig lækkert, inventaret er lækkert, puder og dyner er lækre, sengene er lækre, badeværelse er lækkert, lyset er lækkert, og hvert værelse ligger isoleret bag tunge døre, så man ikke føler sig som en indsat på en endeløs gang af enæggede værelser.

Men det bedste er morgenmaden. Jeg har vel boet på de første 30 hoteller i Skandinavien, og morgenmaden på The Renaissance er den bedste, jeg har fået. Jeg vil ikke gå i detaljer med hele overflødighedshornet, men blot sige, at buffeten er grund nok til at tage en tur til Malmø.Det kan klart anbefales at bestille overnatning med morgenmad inkluderet, så man får hele den imponerende menu. Billederne og menuen på tryk yder selvfølgelig ikke totaloplevelsen retfærdighed, men hvis jeg skal nævne én ting, som jeg vil komme tilbage efter, er det smoothien. Den er selvfølgelig frisklavet og håndgjort og hjemmelavet på alle måder, ligesom marmeladen og alle de andre lækkerier.

Og ja, selv om dansk klubfodbold ikke er repræsenteret i Champions League i år, kan vi glæde os over, at Malmö FF’s målmand er dansk. Han er godt nok opvokset i Malmø, men han hedder Robin Olsen og har dansk pas.

Malmö FF’s hjemmekampe i Champions League:

I aften: Malmö FF-Olympiakos
4. november: Malmö FF-Atletico Madrid
26. November: Malmö FF-Juventus
Information om billetter, etc.:
www.mff.se

Renaissance Malmö Hotel
Mäster Johansgatan 15
 SE-211 21 Malmö
www.renaissancemalmo.com