Martin Asbjørn Bjerre giver håb for dansk modes fremtid

Martin Asbjørn Bjerre giver håb for dansk modes fremtid

Der sker gode ting på menswear-fronten herhjemme. Det er ikke lang tid siden, vi skrev om Armoire d'homme og viste vores begejstring for det enkle design og den skandinaviske æstetik. Nu har et andet ungt dansk mærke fanget vores opmærksomhed. Det hedder Martin Asbjørn Bjerre og er grundlagt af et talent af samme navn. Linjerne er rene og farveskalaen primært holdt i en sikker men meget overbevisende sort. Blandt de bedste elementer er strik, læderjakken, bomberjakken og de avancerede T-shirts. Jeg har snakket med Martin og spurgt lidt ind til, hvad han går og laver. Se med herunder.

Hej Martin. Hvem er personen Martin Asbjørn Bjerre og hvad er mærket Martin Asbjørn Bjerre?

"Jeg bor i København, hvor jeg også er opvokset. Jeg er uddannet skrædder fra The Design and Tecnical Tailoring Academy i 2011, men har så længe jeg kan huske været optaget af mode, konstruktion og materialer. Mit mærke, Martin Asbjørn Bjerre – M.A.B – er en naturlig forlængelse af denne interesse. Mit ønske har været at skabe en kollektion der fokuserer på at ny fortolke skrædderkunsten, men stadig med respekt for de klassiske snit. Jeg vil gerne skabe et underspillet udtryk, der er maskulint men stramt og kantet."

Hvorfor har du startet M.A.B?

"Det simple svar er, at jeg simpelthen ikke kunne lade være. Jeg havde svært ved at finde designs med det rigtige udtryk, derfor besluttede jeg mig for selv at gøre det. Lige nu er mit mål at blive helt klar med min forår-/sommerkollektion for 2014, der skal vises frem for presse og indkøbere på blandt andet showmessen Crystal Hall under den kommende Copenhagen Fashion Week i august. Jeg præsenterer på nuværende tidspunkt to kollektioner årligt, men håber meget at jeg i fremtiden kan tilføje endnu en kollektion – udelukkende med klassik tailoring af suits og skjorter."

Hvordan skiller M.A.B sig ud fra lignende mærker?

"Min baggrund som herreskrædder gør, at jeg har en stor anatomisk forståelse for konstruktion, hvilket kommer til udtryk i mine pasform. Modsat klassisk herreskrædderi, hvor tøjet bliver bygget op af indlægsmaterialer og skulderpuder, arbejder jeg med en mere minimalistisk tilgang til faget. Man kan sige at M.A.B. look leger med kontrasten mellem skarp og soft tailoring."
 
Hvad er et stilikon for dig?

"Et stilikon er en person, som kan inspirere på tværs af generationer, som hviler i sig selv og derfor udstråler god stil igennem sit tøjvalg. Det må helst ikke være tøjet, der skaber manden."Hvilke tre ting bør enhver mand have i sin garderobe?

"En klassisk hvid skjorte, et par sorte jeans og en læderjakke med en smule rockattitude."

Hvad skal du til sommer?

"De næste par måneder skal jeg arbejde en del på at færdige gøre M.A.B's kollektioner, og så skal jeg flytte i ny lejlighed. Derfor bliver der ikke så meget sol og sommer i juli, men jeg håber på lidt sol i slutningen af august."

martinasbjornbjerre.com

FACEBOOK Bliv ven med Euroman