Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Morgenpost: 21.05.15: Et interview om internettet med Jonathan Wichmann, der er ekspert i sociale medier

Foto: Thomas Nielsen

Morgenpost: 21.05.15: Et interview om internettet med Jonathan Wichmann, der er ekspert i sociale medier

Alle hverdage bruger Oliver Enné sine internetfærdigheder til at give dig viden og tips om de bedste ting på internettet.

Jonathan Wichmann var manden, der i 20​​12 revolutionerede Mærsk på Twitter og Facebook. I dag arbejder han​ som​ konsulent for en række virksomheder i sine egne virksomhedder Orca Social og Wichmann/Schmidt. Jeg har talt med ham om hans internetvaner, hans forhold til Facebook og hans anbefalinger fra internettet.
____________

Hvad tror du, er den første hjemmeside, du tjekker om morgenen?

Det er et godt spørgsmål. Jeg tror i virkeligheden, at jeg tjekker min mail først. Hvad der er kommet i løbet af natten og sådan. Det er ikke sådan, at jeg sidder og læser nyhedssites fra start af. Jeg har bare erkendt, at der er så meget støj derude. Jeg har ikke behov for at vide det seneste nye om Periscope eller Meerkat. Jeg sætter nærmest en ære i ikke at vide det, fordi jeg ved, det ikke bliver relevant for mig eller for mine kunder alligevel. Jeg er ikke en, der går ud til mine kunder og forsøger at sælge den nyeste, fedeste app. Den gode idé har for mig at se ikke noget med platformen at gøre.
____________

Hvor får du dine nyheder fra?

Jeg er ikke så nyhedsdrevet. Jeg følger slet ikke med i den danske bureaubranche. Jeg synes, det er uinteressant. Det er sådan noget sladder om, hvem der lige har vundet hvad. Lidt det samme nyheder i det hele taget. Mediebilledet er helt skørt og populistisk. Du søger hen, hvor du ved, folk deler dine holdninger, og hvor folk fortæller de samme historier. Jeg kan godt lide mange af de amerikanske. Sådan noget som Fast Company eller The Atlantic. Det er sjældent, jeg selv opsøger det. Jeg får det ofte på Twitter, som jeg nærmest har indrettet som en nyhedskanal, hvor nyhederne bliver kurateret for mig.
____________

Hvor meget bruger du Facebook?

Jeg bruger det meget lidt. Jeg har sat mit nyhedsfeed sådan op, at jeg ser det kronologisk. Jeg lader ikke dem sortere for mig, det synes jeg, er  irriterende. Jeg får egentlig et Twitter-feed på Facebook. Det er jo bare et mellemled. Egentlig har jeg det med bare at ville finde de gode historier. Selve platformene har det med at irritere mig lidt.  Jeg elsker ikke Facebook - tværtimod.
____________Hvad vil du gerne anbefale?


“I går hørte jeg en podcast med Jeremy Rifkin, der er en amerikansk forfatter, økonom og filosof. Han bliver interviewet om den tredje industrielle revolution, som han har skrevet flere bøger om. Der var en i 1800-tallet, en i 1900-tallet og så kommer der en nu. Og det, der kendetegner hver, er, at der er nye former for kommunikation, nye former for energi og nye former for transport og logistik. Der kommer også noget helt apokalyptisk ind over. Han taler meget rent for posen, og gør det klart, at han er bekymret, fordi vi ikke passer så godt på vores planet. Han er ret vild.”
____________“Jeg kan godt lide Buzzfeed​​. Ikke så meget i historierne, men mere i tanken. Tanken om at lave en platform, hvor man lader deling være nummer ét. Der er noget demokratisk over det: Folket ​skriver selv, ​vælger​ hvad de vil have, og deler det videre derfra. Så kan det godt være, der er 50 dårlige artikler, men så er der måske en, der kortvarigt er sjov. Det er ikke sket så meget, men jeg kan godt sidde og grine over nogle dyr, der sidder på en mærkelig måde i en sofa eller sådan noget. Helt dumt.”
____________“Jeg er stor fan af Guitar Center, som er en amerikansk kæde af guitarbutikker. En dag sad jeg med hovedtelefoner på i 15 minutter og så det her interview med James Hetfield fra Metallica. Den var virkelig gribende og noget af det bedste, jeg har set. Han fortæller slet ikke om Guitar Center, men om sin barndom, hvordan han begyndte at spille musik og hele den udvikling. Det er enormt godt skruet sammen og produceret. De laver virkelig meget godt indhold.”
____________"Jeg stod lidt af på ‘House of Cards’, men ‘Homeland’ synes jeg, er ret god. Det er nok den af de serier, der har hevet mest fat i mig. Jeg har også set den nyeste sæson, som jeg synes, er lidt under niveau. Men ​stadig langt, langt bedre end det andet derude. Natholdet på TV 2 er også blevet ret godt på det sidste, synes jeg.​
____________

Oliver Enné på Twitter / Instagram
____________

Bliv ven med Euroman på Facebook