To af Danmarks bedste fotografer, Bent Rej og Søren Solkær, er akutelle med udstillingen "Bent Rej og Søren Solkær Face to Face. Fotografi fra Stones til Winehouse." Udstillingen foregår på kunstmuseet Trapholt i Kolding.

Gennem årene har begge fotograferer haft unik adgang til verdens største musikere. De har begge været med til at løfte musikfotografiet til et nyt niveau, hvor det ikke kun er musikeren på scenen, der afbilledes, men i stedet personen bag stjernestøvet.

"I dag er fotografen med til at skabe og understøtte kunstnerens image gennem iscenesættelsen," forklarer direktør på Trapholt Karen Grøn og fortsætter: "Man kan sammenligne udviklingen af fotografier af rockmusikere med udviklingen i det private fotografi, hvor vores privatfotos har flyttes sig fra dokumentation af begivenheder til iscenesættelser, som vi poster på Facebook."

Bent Rej har været aktiv fotograf siden 1960'erne, mens Søren Solkær startede i 1990'erne. Udstillingen på Trapholt viser deres imponerende arbejde med musikfotografiet som medie. Se et udvalg af deres billeder herunder.


Mick Jagger. Foto: Bent Rej.


Thee Attacks. Foto: Søren Solkær


The White Stripes. Foto: Søren Solkær


Robert Trujillo. Foto: Søren Solkær


Richard Ashcroft. Foto: Søren Solkær


Powersolo. Foto: Søren Solkær


Paul McCartney. Foto: Søren Solkær


Franz Ferdinand. Foto: Søren Solkær


Dave Grohl. Foto: Søren Solkær


Bobby Gillespie. Foto: Søren Solkær


Anders Trentemøller. Foto: Søren Solkær


Alison Mosshart. Foto: Søren Solkær


Stereophonics. Foto: Søren Solkær


Gnarls Barkley.


Arcade Fire. Foto: Søren Solkær


Søren Solkær og Bent Rej.

Udstillingen "Bent Rej og Søren Solkær Face to Face. Fotografi fra Stones til Winehouse" kan ses på Trapholt fra 13. december 2013 til ultimo 2014.