30 ting der gør dig klar til ødemarken (og baghaven)

30 ting der gør dig klar til ødemarken (og baghaven)

Træk en gammel sweater på – eller en højteknologisk anorak – og tag ud i naturen med det bedste grej udvalgt af Bjørn Ortmann. Det har du godt af.

1. Det varme æg


The Big Green Egg er en legendarisk grill i USA, kendt for sine egenskaber, når det kommer til at grille, ryge eller bage. Nu kan du få en langt mere håndterbar version i deres nye MiniMax Grill, som er mindre end 50 cm høj, men alligevel har en overflade til tilberedning på over 850 cm.
4.999 kr. plus levering på hwl.dk

2. Overlevelsesværktøj

 


Hvis du forbereder dig på verdens undergang eller bare gerne vil være overforberedt på din næste campingtur, bør Morakniv Bushcraft Survival Knife opfylde alle dine krav. Kniven har et blad i kulstofstål på 11 cm med en sort overfladebehandling, der beskytter mod korrosion, og et ergonomisk greb i gummi. Den medfølgende skede indeholder en integreret diamant-slibeoverflade og en ildstarter.
559 kr. plus levering på outnorth.dk

3. Når du sidder i saksen

Amerikanske Leatherman har brugt 18 måneder på at samle feedback fra redningsfolk til at udvikle deres Raptor Medical Tool, en specialdesignet saks til professionelle og civile, der kan havne i situationer, hvor de skal hjælpe nødstedte. Saksen er udstyret med
en række værktøjer, som kan hjælpe med  at få folk ud af farlige situationer.
Ca. 700 kr. plus levering på fruugo.com

4. 99,9999 %


Hvis du er havnet i en akut nødsituation eller bare har glemt at medbringe nok vand på en tur i skoven, sikrer Sawyer Squeeze Water Filter friskt og rent drikkevand. PointOne-filteret benytter hule fibermembraner bestående af u-formede rør, som blokerer alt, der er større end 0,1 mikrometer. Det betyder, at filteret 
fjerner mere end 99,99999 % af alle bakterier og mere end 99,9999 % af alle protozoer.
Ca. 400 kr. plus levering på amazon.co.uk

5. Urmenneske


Suunto Traverse Alpha Watch er udviklet til fiskere og jægere. Batteriet kan holde op til 100 timer, mens den 
integrerede GPS-’breadcrumbs’-funktion kører, hvilket sammen med det elektroniske kompas og højdemeter – gør det let at holde styr på, hvor du befinder dig. Uret indeholder en kalender over månefaser, et barometer, der kan advare dig om ændringer i vejret, og automatisk skud-sporing, der oplyser dig om, hvor og hvornår geværet er affyret.
2.439 kr. plus levering på pulsure.dk

6. Surfin' usa


For 60 år siden oplevede  Californien en gylden æra for surfing og klatring. 1948-58 bidrog en lille gruppe 
dedikerede personer til en monumental fremgang i teknik og udstyr inden for begge aktiviteter. ’California Surfing and Climbing in the Fifties’ kaster lys over den innovative periode med flot fotografi og indsigtsfulde betragtninger fra bl.a. en af klatringens pionerer Steve Roper og stifteren af The Surfers Journal Steve Pezman.
Ca. 300 kr. plus levering  på amazon.co.uk

7
Cowboy-kaffe


Efter en nat i vildmarken – eller på campingpladsen – er det godt med en stærk kop kaffe for at få gang i benene 
igen. Stanley Adventure Percolator er konstrueret i rustfrit stål og holder nostalgien om old school cowboy-kaffe i live. Den nyligt opdaterede version har et aftageligt silikonegreb, der gør det muligt at brygge kaffen direkte over den åbne flamme, og det ergonomiske håndtag gør det nemt at skænke en kop.
Ca. 420 kr. plus levering på amazon.co.uk

8. Gå væk, haj

Hvis du planlægger at svømme et sted, hvor der er hajer, kan du gøre din tur lidt mere sikker med Sharkbanz Shark Deterrent Bracelet. Armbåndet, som er udviklet i samarbejde med hajeksperter og havbiologer, benytter magnetisme, som afskrækker hajerne ved at ødelægge deres hypersensitive elektroreceptorer, som de er afhængige af, når de skal lokalisere bytte. 
Ca. 750 kr. plus levering på amazon.co.uk

9. Personlig stil


Hver fotograf har sin egen stil, så det er kun passende med et kompaktkamera, der matcher personlige præferencer. De tre nye Nikon DL-modeller indeholder alle en 29,8 megapixels 1,0” bagbelyst CMOS-sensor, 
den nye EXPEED 6A chip, lynhurtig autofokus, 4K videooptagelse og en 3” OLED touchskærm. Med her ender lighederne, for hver model er udstyret med et unikt objektiv, som har hver sin styrke, så kan du vælge  
det, der passer til dine præferencer.
Fra 5.695 kr. plus levering  på dustinhome.dk

10. Kløv det


Straight-Hold Hatchet er den mindste økse fra Best Made, perfekt til at fælde og kløve mindre træstykker og 
til nedskæring af buskads. Hovedet, som er støbt og slebet i USA, er fremstillet af 1060 legeret stål, og skaftet er lavet af Appalachian hickory. Øksen får sit navn fra skaftets ’straight-hold’-profil.
Ca. 600 kr. plus levering på bestmadeco.com

11. Op at svæve

Denne svævebane-i-en-boks indeholder alt, hvad du behøver for at komme op at svæve på bare en halv time. Sleadd Taurus Zip Line Kit indeholder 80 meter flykabel, et nemt monteringssystem og attraktive grønne 
aluminiums-trolleyer med gode håndtag og dobbelte stålhjul for maksimal fart.  Alt værktøj er inkluderet. 
Ca. 5.500 kr. plus levering på amazon.com

12. Terrængående

Elektriske cykler er relativt dyre og ofte begrænset til asfalterede veje. Det ønsker Sondors Electric Bike at ændre på. Sondors er designet til at klare enhver overflade med en 350 watt motor, terrængående dæk, topfart på over 30 km/t og en rækkevidde på 80 km. Med mulighed for at opgradere til en let aluminiumsramme og en affjedret forgaffel. 
Ca. 3.500 kr. plus levering på gosondors.com

13. Kompakt

Takket være et design med fire foldepunkter er Gerber Freescape Camp Saw nem at klappe sammen og ideel som en fast del af eventyrerens grej eller til dem med sparsom plads til værktøj. Når den er foldet, er klingen beskyttet, så den ikke ødelægger andet grej. Men det til trods kan den, takket være den udskiftelige 12” 
klinge, klare større træstammer, når den er foldet ud.
Ca. 550 kr. plus levering på amazon.co.uk

14. Særsyn

Leica x Zagato Ultravid 8x32 Binocular er designet og fremstillet i samarbejde mellem den tyske kameralegende Leica og den italienske bilproducent Zagato. Det anodiserede aluminium med Zagato-logoer foran de forreste linser hjælper med at få objekter langt væk til at stå knivskarpt. Med til kikkerten følger en taske og strop, begge fremstillet i italiensk læder.
Pris endnu ikke annonceret. leica-camera.dk

15. Intelligent bræt


SipaBoard Smart Paddleboard er intelligent på flere forskellige måder. Fx har det en elektrisk motor indbygget, som giver op til 3,5 knob fremdrift. Brættet er oppusteligt, så det er nemt at pakke sammen og opbevare, og den elektriske motor kan også bruges til at puste det op igen. Og ja, det er også smart på en mere konventionel’ måde med bluetooth 4.0, der bl.a. lader dig styre farten fra din telefon eller dit ur.
Ca. 13.500 kr. plus levering på shop.sipaboards.com

16. Træmænd


Med vintre, som er koldere og mere brutale end vores, giver det mening, at nordmændene er eksperter i brænde. ’Norwegian Wood’ er allerede en bestseller i Norge og Sverige, og nu er visdommen om at hugge, 
stable og brænde træ også nået til resten af verden. Bogen giver ikke kun praktiske tips, men dykker også ned i historien om vores forhold til træ og ild gennem tiden. 
Ca. 140 kr. plus levering på amazon.co.uk

17. Hårdfør


Når du drager på eventyr, bør du have en rygsæk, som sikkert kan opbevare dit medbragte gear og klare en hårdhændet behandling og det slid, der følger med. Wilderness Rucksack fra Tanner Goods kombinerer funktionalitet og slidstærke materialer i en robust taske, som holder til mange kilometer og ture i vildnisset. 
Rygsækken er fremstillet af vokset twill-kanvas, premium uldfilt og Cambara-læder.
Ca. 2.900 kr. plus levering på tannergoods.com

18. Hjælperullen


Alle bør være godt forberedt. Om du  rejser til fods, med firehjulstrækker, båd eller på motorcykel, kan nogle få gode værktøjer (eller dem, du møder på din vej) få dig ud af de fleste problemer. Morgan Tool Roll indeholder 20 lommer og en pose, som holder styr på små genstande.  
Ca. 1.500 kr. plus levering på mallelondon.com

19. Origami-kajak

 The Bay Series fra Oru Kayak er en foldbar kajak, som siden lanceringen på Kickstarter er blevet en del af den permanente samling på San Francisco Museum of Modern Art. The Bay-modellen er fremstillet i et let polypropylen-materiale og vejer under 12 kg. Fra foldet tilstand tager det kun 10 minutter, til kajakken er klar. Den er stabil nok til at kunne håndtere vind og bølger på bugten og kan foldes lille nok til at kunne være i et bagagerum.
Ca. 8.600 kr. plus levering på orukayak.com

20. Strengeleg


Langbuen har eksisteret i over 1.000 år.  Selv om den nok ikke holder så længe, er Best Made American Longbow solid. Den er fremstillet af hickory-træ og indkapslet i sort fiberglaslaminat, hvorefter et håndsyet lædergreb og en Flemish Dacron-streng er tilføjet. Kræver ikke våbentilladelse, men dog jagttegn, hvis du selv vil nedlægge middagen.
Ca. 5.500 kr. plus levering på bestmadeco.com

21. Lysmonster


Nitecore Tiny Monster Flashlight lever op til sit navn ved at tage titlen som verdens mindste og letteste 3800 lumen lygte. Bag det kraftige lys står fire Cree LED-pærer i et hus klædt i refleksivt aluminium, og det hele er 
indkapslet i IPX-8 vandtæt, aerospace-grade-aluminium med en anodiseret finish. Via to knapper har du adgang til alle lygtens funktioner, lav strømtilstand, strobe, SOS og beacon – og en strømindikator holder dig opdateret om, hvordan batterierne har det.
Ca. 1.400 kr. plus levering på amazon.co.uk

22. KogekunstDet er vigtigt at få noget at spise efter en lang  dag i skoven eller på standen. Med Jetboil Genesis 
Base Camp Stove er det eneste, der stopper dig fra at nyde et godt måltid, dine madlavningsevner. 
Det kompakte komfur fik en Gear of the Year Award 2015 fra National Geographic og kombinerer  
miljøvenlig teknologi med bekvemmelighed og høj funktionalitet. 
3.799 kr. plus levering på k9outdoor.dk

23. Boots til BondDa James Bond havde brug for et par solide støvler til de østrigske alper i Spectre, valgte han Danner Mountain Light II. Støvlerne er fremstillet på Danners Portland-fabrik i en speciel sort-på-sort farveversion og er en klassisk vandrestøvle – slidstærk og med god støtteevne. Overdelen i et enkelt stykke fuldnarvet læder giver skoen et klassisk udseende, mens Gore-Tex-foring sørger for at holde vand ude.
Ca. 2.600 kr. plus levering på danner.com

24. Grøn anorak


Friluftsbeklædning af høj kvalitet er ofte imprægneret med fluorkarboner for at gøre det vandtæt, hvilket ironisk nok er dårligt for det miljø, som vi er ude for at nyde. Fjällräven Keb Eco-Shell anorak klarer sig uden disse tvivlsomme stoffer og benytter i stedet et langt grønnere Eco-Shell-tekstil, som stadig yder 
højt, når det gælder vindtæthed, åndbarhed og vandtæthed.
3.899 kr. plus levering på outnorth.dk

25. Hårdfør


Næsten alle smartwatches kan holde øje med dit aktivitetsniveau, men meget få af urene er hårdføre 
nok til dem, der er virkelig aktive. Mission Smart Watch fra Nixon har en rund AMOLED-skærm, 
en dobbeltlagt silikonerem og et robust hus fremstillet i polykarbo-nat, rustfrit stål og Gorilla Glass-
krystal, som hjælper uret til en water rating på 10 atm, mere end rigeligt til at kunne modstå selv 
de største og hårdeste bølger. 
Pris endnu ikke annonceret på nixon.dk.

26. Eventyrbog’The Adventure Log’ hjælper dig med at huske detaljerne om alle dine spændende ture og ekspeditioner. 
Hver side har felter til at udfylde information om destination, dato og forholdene på turen, samt hvem du 
evt. rejste sammen med, og en notesektion til alt det, du gerne vil huske fra den dag. 
Ca. 90 kr. plus levering på bradleymountain.com

27. Livet i 360 grader


Livet udfolder sig ikke kun inden for en rektangulær ramme – der sker også masser af ting i periferien. Med 360Fly-kameraet er du ikke begrænset til, hvad der er lige foran dig. Det filmer i 360 grader horisontalt og 240 grader vertikalt og fanger dermed alt omkring dig. Med mulighed for at spænde det på hjelme, cykler, skateboards, og hvad du ellers kan finde på. 
4.999 kr. plus levering på outnorth.dk

28. Næring


Svenske Out Meals producerer færdigretter, som er nemme at have med og hurtigt giver dig den næring, du har brug for efter en lang dag med aktivitet. Måltiderne er forseglet i en stærk laminatpose og kan spises direkte fra posen eller opvarmes. Vælg bl.a. mellem tuna chili, pasta, chili con carne og Eirik’s  creamy beef stew.
Fra 39 kr. plus levering på outnorth.dk

29. Alsidig lyskilde

Enevu Cube er en alsidig og kompakt LED-lyskilde, der opfylder mange funktioner med sit simple og funktionalistiske design. Fra at skabe stemning med farvet lys til at udsende op til 100 lumen kraftfuldt 
hvidt lys kan den bruges til alt fra en lanterne til en lygte. Cube er vandtæt, har en lille pop-ud-krog, som også kan bruges som støtteben, og holder mellem 11 og 100 timer på tre AAA-batterier, alt efter hvor kraftfuldt den lyser.
Ca. 220 kr. plus levering på amazon.co.uk

30. Nem lejr


Efter en lang dag med oplevelser er man som regel træt i krop og hoved, og så har man sjældent lyst at rode 
med et kompliceret telt. Limelight 2p har en simpel konstruktion, vejer kun 2,5 kg, har en stor dobbeltdør og en D-formet dør på bagsiden, som leder ud til et overdække, der holder gearet tørt i vådt vejr.
2.559 kr. plus levering på outnorth.dk

LÆS OGSÅ: Den nye Audi A4 er spækket med tech fra a til z

LÆS OGSÅ: 10 fede espresso- og kaffemaskiner