Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Adidas' nye løbesko er skabt til at få dig hurtigere fremad

Foto: PR Adidas 4DFWD, 1.599 kr.

Adidas' nye løbesko er skabt til at få dig hurtigere fremad

En ny sko fra Adidas kommer med en 3D-printet sål, som gør op med klassisk tænkning om konventionelle løbemønstre. Skoen er skabt til at bevæge sig fremad. Vi har prøvet den, og det virker. Innovationsdirektør i Adidas, Bob Kirk, forklarer her teknologien bag.

Løb er tæt på den enkleste motionsform, der findes: Du sætter det ene ben foran det andet og gør det så hurtigt, som dine lunger og dine muskler tillader. Jo mere du træner, jo hurtigere og længere kan du løbe. De senere år er det dog ikke kun din fysiologi, der har stået for at skulle levere resultaterne. Sportsfirmaerne har med løbeskoene taget teknologiske kvantespring så store, at det kan ses på rekorderne på snart sagt alle distancer.

En af de mere interessante innovationer i løbesko har Adidas stået for med deres 4DFWD-sål. Det er kort fortalt en 3D-printet midtersål, som dels fjerner vægt fra sålen, fordi en stor del af skummet ganske enkelt er erstattet af luft og dels er skabt til at hælde din fod lidt fremad, når den lander på jorden, så du får en naturlig fremdrift i kroppen og bliver fjedret videre.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her