Fra et søfartsmuseum i Helsingør til det nye World Trade Center i New York. Bjarke Ingels er Danmarks største rockstjerne, i hvert fald hvad angår arkitektur. Han og hans kumpaner i Bjarke Ingels Group, BIG, har snart klubhuset fyldt op af alle de priser, arkitekter kan modtage.

Og det er ikke så underligt, for Ingels har fået selv de mest firkantede LEGO-danskere til at slå øjnene op for, at huse kan mere end dække for regnen. Hans huse kan imponere, dele vandene og bruges på mange forskellige måder, tænk bare på forbrændingen på Amager, der er udstyret med skibakke.

Nu har Ingels og BIG igen vundet en arkitektkonkurrence. Sammen med hollandske Barcode Architects har de tegnet et nyt tårn i Amsterdam, hvis renderinger netop er blevet offentliggjort. Bygningen skal ligge ud til floden IJ og minder på tegninger en smule om en anden af gruppens bygninger, nemlig 8-tallet i Ørestaden.

Den 46.000 m2 store bygning har en gård i midten og altaner både udad og indad. Der vil være 380 energi-neutrale lejligheder, over 4.000 m2 til forretninger, 240 underjordiske parkeringspladser og plads til 30 husbåde.

Sluishui, altså Slusehuset, som det hedder, skal ligne en boligblok fra Amsterdams centrum, der flyder på floden IJ. Den del af bygningen, der peger ind imod byen, går skråt nedad, så folk kan gå op på taget og nyde synet ud over den Hollandske hovedstad. Imod vandet har bygningen en kæmpestor åbning for at give gården sollys, og så skibe kan sejle ind i gårdens havn.

Se flere billeder af den kommende bygning her:

LÆS OGSÅ: Se dansk tegnestues vinderkoncept til nyt bibliotek i Shanghai

LÆS OGSÅ :Se de snoede luksus Miami-skyskrabere af dansk designgruppe

LÆS OGSÅ:  Sådan får du det perfekte herreværelse