Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Ikea

Britisk magasin: Her er de 9 mest ‘posh’ ting fra Ikea

Hvis det er fint nok til Jon Snow, er det også fint nok til os.

IKEA er nok bedst kendt for köttbullar med brun sovs, sine billige møbler og uforståelige samlemanualer. Mange kollegieværelser og ungdomshybler er gennem årene blevet fyldt op med produkterne, der bærer mere eller mindre heldige navne som ‘Dombås’, ‘Fartyg’ og ‘Milf’, og chefkostumieren fra Game of Thrones kunne i sidste måned afsløre, at en del af Jon Snows outfit faktisk udgøres af et IKEA-tæppe.

Og nu er den svenske møbelgigant også blevet blåstemplet af selveste magasinet Tatler, som skriver om mode og samfund målrettet den britiske overklasse. I en ny artikel udnævner magasinet nemlig de ni mest ‘posh’ møbler og boligtilbehør, du kan købe i varehuset - og det endda til priser, der rangerer mellem blot 49 til 2.199 kroner.

Hvis du undrer dig over, hvad der kvalificerer sig som ‘posh’ i den britiske overklasse, kan vi allerede nu afsløre, at de udvalgte ting lever op til alle fordommene: På listen er der nemlig inkluderet både en lysekrone, champagneglas og hele to dyreskindstæpper.

Det er faktisk ikke første gang, at overklassen har hentet inspiration i det svenske interiør, skriver Independent. I deres AW17-modeshow fremviste mærket Balenciaga nemlig en stor lædertaske i samme blå farve, som kendetegner IKEA’s plastik-shoppingnet, og ligheden mellem de to tasker var tilsyneladende så stor, at det fik IKEA til at offentliggøre instruktioner til, hvordan man kan skelne en IKEA Frakta-taske til 5 kroner fra en Balenciaga-lædertote til knapt 13.000 kroner.

Hvis du også vil tilegne dig lidt af den britiske ‘posh-ness’ kan du se Tatlers udvalg herunder.

STRANDMON lænestol, 1.899 kr.

SKOLD fåreskindstæppe, 299 kr.

ÖRTOFTA lysekrone, 899 kr.

STOCKHOLM puf, 1.799 kr.

KONUNGSLIG champagneglas, 49 kr. for to stk.

KOLDBY koskind, 999 kr.

MOALIE uldtæppe, 365 kr.

BENARP lænestol, 2.199 kr.

STOCKHOLM fad, 199 kr.

LÆS OGSÅ: Se dronevideo: Nu kan du snart besøge LEGO-huset designet af Bjarke Ingels

LÆS OGSÅ: Se billederne af det nye samarbejde mellem IKEA og HAY

LÆS OGSÅ: Her er verdens flotteste lejlighedsbygninger – og der er flere danske iblandt

https://www.instagram.com/p/BUc86tkl1tN/

Hvis du også vil tilegne dig lidt af den britiske ‘posh-ness’ kan du se Tatlers udvalg herunder.