Hvis du tager i svømmeren for, at ungerne kan pjaske lidt rundt og spise bølgepomfritter med klor-krøllede fingre i badekanten, bør du nok holde dig til eksempelvis Lalandia eller Køge Svømmehal. Ej heller er det godt, hvis du selv bare har skyggen af klaustrofobi.

Poolen Deepspot i Polen er for de noget mere frygtløse og hovedsaglig for dykkerentusiaster.

Med en dybde på 45 meter kommer den til at indtage verdensrekorden for den dybeste, når den åbner op for gæster til efteråret. Poolen er beliggende i den polske by Mszczonow, hvilket er en lille times kørsel fra hovedstaden Warszawa. Byggeriet er fortsat i gang.

Inden der bliver åbnet op, skal der blandt andet tilføres hele 8.000 kubikmeter vand. For at sammenligne svarer det til 27 gange et normalt 25 meters svømmebassin. Der vil dog også være attraktioner for børn, herunder en undervandstunnel.

Foto1.jpg

Foto2.jpg

I øjeblikket ligger verdens dybeste pool i Italien nær Venedig i Hotel Millepini, hvor du kan komme 40 meter ned. Men den kommende polske pool vil kun være rekordindehaver i et halvt års tid. For i starten af 2020 åbner en endnu større af slagsen i engelske Colchester. The Blue Abyss bliver - hold nu fast - 50 meter dyb.