IKEA cykel

IKEA cykel

IKEA klar med ny stor cykel-satsning til efteråret

Snart kan du købe cykler hos den blå og gule møbelgigant.

”This is the story about Sladda.” Sådan lyder de første ord med en blød britisk røst i IKEA’s nye reklamevideo, der holder os i hånden gennem Stockholms gader og landeveje med udsigt til korngule svenske marker.

Og nej, Sladda er ikke et nyt kælenavn for Sveriges stolthed Zlatan Ibrahimović. Det er derimod IKEA’s nye store marketingssatsning. Cyklen!  

Cykeleventyret begyndte med en bekymring for designeren bag Sladda, Oskar Juhlin. En bekymring for den stigende trængsel på storbyernes gader og stræder. Og løsningen lå lige foran ham (og alle andre) - cyklen.

Og nu har han så skabt Sladda. Og visionen er, at cyklen skal være til at betale, så den er tilgængelig for de fleste. Her må man jo så selv vurdere, om man synes 4.000 kroner er billigt for en ’saml selv’-cykel.

Juhlin siger, at hans vision var at lave en cykel, der var så multifunktionel som overhovedet muligt. Aluminiumscyklen har blandt andet automatiske gear, der skifter af sig selv alt efter, hvor hurtigt (eller langsomt) du kører. Desuden skulle den være ’scratchproof’, og så er der hele 25 års garanti på cykelstellet.  

Angiveligt har IKEA udvidet deres vision fra at dreje sig om at skabe et bedre og nemmere hverdagsliv for folk i deres hjem til nu også at have folks tur til og fra arbejde i fokus.

Som med alle andre produkter fra den svenske møbelgigant, så er en del af cyklens charme som sagt, at du skal samle den selv med hjælp fra en brugsanvisning, der er udgjort af billeder. Helt fra bunden. Den kommer nemlig i et utal af forskellige dele i en af de karakteristiske brune papæsker.

Britiske Helen Ridd testede cyklen for The Guardian med blandede følelser. For det første tog det hende over tre timer at få cyklen til at ligne noget.

”Min jomfrurejse til pubben var fuld af nerver, fordi jeg var bange for, at jeg ikke havde skruet delene stramt nok sammen: Rigtige cykelmekanikere bruger en momentnøgle, men IKEA leverer kun en bunke umbraconøgler og en multifunktionel skruenøgle. At stole på kunder til at samle deres egne cykler er en mesterlig sparemetode eller også er det opskriften på en katastrofe,” skriver Ridd i sin anmeldelse.   

Selv siger IKEA, at Sladda er ’lightweight, stylish and affordable’. Og ud fra billederne at bedømme er der også tale om en ganske nydelig cykel med hvidt stel, der i bedste skandinavisk stil er udstyret med et lille lad i lyst træ under styret. IKEA-logoet under sadlen giver dog associationer til en slags lånecykel fra et supermarked.

Sladda-cyklen rammer butikkerne dette efterår. Se marketingsvideoen fra IKEA herunder og vurdér selv. 

LÆS OGSÅ: IKEA svarer Kanye: Vi kan gøre dig berømt

LÆS OGSÅ: De største talenter: 9 unge møbeldesignere du skal kende

LÆS OGSÅ: 11 gode stole til dit spisebord

Se, hvad vi ellers skriver om: Ikea