Dyre designerhoteller er ikke længere den eneste mulighed for at tjekke ind i smukke og lækre omgivelser. For nu kan du også bo på cool og smarte designerhostels, som er dukket op verden over i de seneste år – vandrehjem anno 2013 indrettet på en måde, som du aldrig har set det før. De nye designerhostels byder på en anden og måske mere afslappet form for overnatning end de toptjekkede hoteller.

LÆS OGSÅ Sid godt: Eames' klassiske stol fås nu i træ

Er der så dømt sovesal, køjeseng og fællesbad? Nej, langtfra. På langt de fleste nye hostels er der mulighed for at booke enkelt- og dobbeltværelser, hvis sovesalen ikke lige trækker. Og dertil er WiFi, concierge, restaurant, bar og cocktailkort også blevet langt mere almindeligt tilbehør på de smarte vandrehjem – sammen med designerkøkkener med cool køkkengrej, hvor man kan hænge ud og mødes med andre rejsende. Vi har plukket en lille håndfuld af de hotteste hostels, hvor kodeordene er cool indretning, afslappet miljø og venlige ansigter, der tager imod dig, når du tjekker ind.

MEXICO CITY - DOWNTOWN BEDS (billede ovenfor)

Midt i den historiske bykerne i Mexico City har folkene bag det toneangivende newyorkerhotel Hotel Americano skabt en ny cool destination. Rammerne er et tidligere spansk palads, men det største overraskelseselement er de tilstødende gemakker – nemlig paladsets oprindelige tjenesteboliger. De er for nylig blevet omdannet til det super cool hostel Downtown Beds med specialdesignede køjesenge – og med værelser, som også kan bookes alene, så man ikke behøver dele rum med andre rejsende. Et lokalt arkitektfirma har stået bag indretningen og beholdt mange af paladsets originale detaljer som fx de catalanske hvælvede lofter. På tagterrassen er der pool, og i den hyggelige gårdhave kan man få sig en kold øl og en street snack mexicana.

Downtown Beds, Isabel La Católica No 30, Centro Histórico, fra 100 kr. pr nat, www.downtownbeds.com

Se alle prisvenlige designhostels på RUM.dk.

LÆS OGSÅ Tungen: Glemt klassiker fra Arne Jacobsen relanceres