Patek Philippe Nautilus 40 år
Foto: Jean-Paul Cattin for GQ Magazine

Patek Philippe Nautilus 40 år

Patek Philippe Nautilus fylder 40 år: Fejres med nyt jubilæumsur til 600.000

Patek Philippe er en af de mest eftertragtede urproducenter overhovedet.

"Et af ​​verdens dyreste ure lavet af stål."

Sådan proklamerede Patek Philippe det, da schweiziske urmageri i 1976 lancerede det banebrydende 'Nautilus Ref. 3700/1', der er tegnet af urdesigneren Gerald Genta.

I en tid hvor enkle runde ure var normen, brød Patek Philippe 'Nautilus' med alle regler. Her var en model, der var stolt af sin robusthed og samtidig var et rendyrket luksusur i stål. Tænkt som et sportsur med vandtæthed ned på 120 meter, fik Nautilus' sin udseende med inspiration fra formen af ​​et koøje.   

Navnet på uret blev taget fra Jules Vernes roman "En verdensomsejling under havet", hvor 'Nautilus' er navnet på en undervandsbåd, Kaptajn Nemo opfinder.

I anledning af urets 40 års jubilæum har Patek Philippe udgivet en jubilæumsudgave ved navn Nautilus Chronograph Ref. 5976/1G 40th Anniversary Limited Edition. 

GQ, som er de eneste, der har fået billeder af det nye ur, skriver, at uret kommer i 18K hvidguld, har selvoptrækkende 'flyback' og har indgraveret tallene '1976-40-2016' på den blå urskive med reference til jubilæet. Og så er uret produceret i et beskedent parti på 1.300 stykker.

Prisen er til gengæld ikke så beskeden. Ifølge GQ kommer uret til at koste 69,960 pund svarende til rundt regnet 605.000 kroner. Men generelt opnår Patek Philippe-ure i disse år nogle af de højeste hammerslag på alverdens auktioner.

Patek Philippe er et af de mest hæderkronede urmærker, hvis historie strækker sig tilbage til 1839, hvor Antoine Norbert de Patek grundlagde forretningen, der senere fik tilgang af den franske urmager Jean-Adrien Philippe. Sammen stiftede de Patek Philippe.

Patek Philippe Nautilus Chronograph Ref. 5976/1G 40th Anniversary Limited Edition på forsiden af det nye GQ Watch and Jewellery.

LÆS OGSÅ: B&O lancerer nye højtalere med 360-graders funktion

LÆS OGSÅ: Her er luksushotellernes nye minimalistiske højborg

LÆS OGSÅ: Historien bag fire af de mest ikoniske fotografier

Se, hvad vi ellers skriver om: Ure