Julegaver
Foto: PR

10 julegaver til manden i køkkenet

Hvis der er noget, manden i køkkenet elsker mere end mad, er det køkkengrej. Køb dig til billige point med disse ti gastronomiske julegaveidéer.

Untitled-2.jpg

Kirurgisk proptrækker

Coravin Model 2 er en avanceret vinåbner til dig, der nyder et glas eller to, men ikke tømmer hele flasken (vi ved, I findes). Vinåbneren penetrerer nænsomt korkproppen med en nål uden at ødelægge proppen, samtidig med at den fylder tomrummet fra den udhældte vin op med ædelgassen argon. Vinen kan på den måde holde sig i flere måneder i flasken uden at lide skade. Leveres med rustfri nål, to gaskapsler og rensekit. 
2.299 kr. på løgismose.dk

179660_fg_high.jpg

Velsmagende vandbad

HOLM sous vide er fremstillet i samarbejde med koreanske AIO, der er førende inden for udvikling af vakuumteknologi til fødevarebranchen. Sous vide er en teknik, som engang var forbeholdt professionelle kokke, men som i dag finder vej til private hjem. Med teknikken tilberedes kød, grøntsager eller fisk, som er forseglet i en pose med den medfølgende vakuumpakker, i et vandbad ved lav og præcis temperatur over længere tid. De friske råvarer udnyttes maksimalt og næringsstoffer og smag bevares. Kommer med vakuumposer og opskrifter.
2.999 kr. på claus-holm.dk

512ESS.jpgStempl ind

KitchenAid Artisan stempelkanden er en klassisk stempelkande i rustfrit stål med en kapacitet på 0,7 liter svarende til fem kopper. Den har dog et par ekstra tricks i ærmet i forhold til de fleste andre stempelkander, for den kommer med en elektronisk vægt og timer, så du kan afmåle den præcise mængde kaffe og vand samt holde styr på bryggetiden. Og så har den dobbelte vægge, der holder kanden varm i længere tid.
1.300 kr. på rigtigkaffe.dk

6876e438d2e449079c1706558c3cff99.jpgOm lidt er den (kolde) kaffe klar

Find ud af hvorfor cold brew er det nye sort på kaffebarer verden over og ikke kun skal nydes om sommeren: KitchenAids Cold Brewer er designet, så den passer ind i køleskabet, og man kan tappe frisk, kold kaffe direkte fra hanen (kan også bruges til kold te). Nem at rengøre og udstyret med genanvendeligt filter, håndtag samt tappehane.
1.400 kr. på kitchenaid.com

d3be4f1b916143ad8318a4056c45d250.jpg

Skarp kniv i skuffen

Twin-signatur-knivene fra Zwilling har opnået stadig bredere anerkendelse blandt professionelle såvel som glade amatørkokke. Den 20 centimeter lange kokkekniv er egnet til både kød og grøntsager, og kombinerer stilsikkert milanesisk design med japansk og europæisk knivsmedningsteknik.
3.399 kr. på dk.zwilling-shop.com

640400028_wf-41CwedIY.jpg

Servér med stil

Østrigske Riedel er berømmet for at producere nogle af verdens bedste vin- og champagneglas. Manden i køkkenet vil elske at servere sine bobler i den flotteste og mest robuste indpakning. Riedels champagneglas er produceret i maskinblæst krystalglas og er designet elegant og tidsløst.
To glas til 450 kroner hos riedelvinglas.dk.

f47959737aec41a8a29be3f7a3709b23.jpg

Bartender starter kit

Mixology flasker og mixerglas fra Luigi Bormioli er et elegant og drikkeklart sæt i 5 dele, der giver noget stil til hjemmebaren. Sprutten må du selv købe.
460 kr. på tj.dk

slæp.jpgLad det simre

Det kan være svært uoverskueligt at komme hjem henad de sene eftermiddagstimer, for så at skulle tænke på indkøb og aftensmad. Den overskudsagtige type sætter aftensmaden over om morgenen i en slow cooker, og kan i ro og mag servere lækre, langtidstilberedte gryderetter efter en lang dag. Denne model fra Crock-Pot er særligt velegnet til at holde kød mørt og saftigt, og kommer med et udførligt opskriftshæfte.
699 kroner hos kitchenone.dk

bog1.jpgInspirationskilder

Manden i køkkenet vil muligvis bryste sig af at have et væld af opskrifter siddende på rygradden. Skulle fantasien alligevel svigte, har Gastro samlet 180 opskrifter i kategorierne grønt, kød, hav og sødt. For kun 100 kroner kan man opstøve alt fra opskrifter til nytårsmenuen til nemme hverdagsløsninger.
100 kroner hos 7-Eleven og hovedparten af landets supermarkeder.

Skaerebraet-noyer-trae-amerikansk-valnoed-med-saftrille.jpg

Godt skåret

Man købe nok så lækkert kød og skære det med en nok så lækker kniv, men oplevelsen falder til jorden, hvis skærebrættet svigter. Dette skærebræt fra Noyer er i amerikansk valnød og har gennemgået 15 behandlingsprocesser, inden det kan fuldende det gennemførte køkken.
849 kroner hos knivblokken.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Køkken, Gaver til ham og Jul