Selv om økonomien er til rotterne, fodboldligaen ikke er meget bedre, og den gode italienske tøjsmag for 90 procent af befolkningens vedkommende er en myte, har italienerne stadig nogle ting, der pirrer vores sanselighed.
Kvinderne, sproget og ikke mindst pastaen, der, når den er allerbedst, er en ophøjelse af nogle ganske få ingredienser til noget sublimt. Ja, tænker du, men de har også råvarerne og traditionerne til at skabe noget sofistikeret ud af det simple. Men faktisk er det ikke så svært. Med et par tommelfingerregler kan du virkelig optimere din pastakogning.
Til 2 personer
Annonse
1 broccoli delt i buketter, skræl eventuelt også det øverste stykke af stokken, og skær den i grove tern
2 fed hvidløg
1 lille frisk ellertørret chilipeber
8 saltede ansjoser
3 skefuldeolivenolie
Pecorino
250 g rigatoni
• 1 aubergine
• 150 g ricotta
• 150 g daddel-tomater skåret i tern
Annonse
• Basilikum ad libitum
• 250 g conghiglie
• 3 fed hvidløg
• 1 chili renset for kerner og skåret i tynde ringe
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.