Juli, et lille pizza-sted på Nørrebro, åbnede for nylig og er allerede blevet lidt af et tilløbsstykke.
Fire unge mænd, Mark Terkelsbøl, Jakob Ravn, Lui Hovgaard og deres kok, Mads Hermansen, har overtaget lokalerne fra det tidligere pizzeria, der lå på adressen i 36 år, og fører nu traditionen videre.
Annonse
De laver napolitanske pizzaer med et twist, nemlig ikke med den normale bløde bund, men i stedet med en sprød og knasende én af slagsen. Indehaverne går særligt op i, at pizzaerne består af lokale, økologiske råvarer, og at der konstant bliver eksperimenteret med smagssammensætningerne.
Fx kommer deres bud på en Hawaii-pizza med blommer eller pærer. Der serveres også småretter og et væld af gode flasker naturvin.
Juli Pizzeria, Nørrebrogade 200, København N.
Michelin i Carlsberg Byen
Håndværkerne har arbejdet i døgndrift, og nu er byggestøvet endelig ved at lægge sig i Carlsberg Byen, hvor Studio åbner.
Køkkenchef Christoffer Sørensen og hans ferme hold har tidligere midlertidigt holdt til i Det Japanske Tårn i Tivoli, men nu er de klar til at byde indenfor på Ottilia Jacobsens Plads. hvor blandt andre kunstneren Frederik Lassen Hesseldahl har stået for udsmykningen.
Åbningsmenuens 13 serveringer er rundet af fisk og skaldyr fra danske og nordiske farvande. Den står blandt andet på fladfisk, knivmuslinger, kammuslinger og østers samt trøfler, kaviar og sæsonens bedste råvarer fra Søren Wiuff.
Studio, Paulas Passage 5, København V.
Franske dyder
Det var ikke længe, Sol & Luna fik lov til at husere i en af Frederiksbergs mest ikoniske bygninger, den gamle stationsbygning på Solbjergvej.
Annonse
Et nyt spisested, June, er rykket ind, og i spidsen står Asger Klausen, som er tidligere køkkenchef på Formel B.
Han kører stedet sammen med de erfarne restauratører Anders Vendelbo og Anders Strier, som også står bag Frank, Polly og Grimal - og det nu hedengange Sol & Luna.
”Mit køkken bygger på franske køkkendyder og de klassiske dybe smage derfra. Jeg vil bygge tallerkenen op med et elegant udtryk og med grøntsager som hovedfokus komplimenteret af aromatiske elementer,” siger Asger Klausen.
Vinene på restauranten er udvalgt af sommelier Morten Magh, som blandt andet kommer med erfaring fra gode steder som AOC, Studio samt Atera i New York.
June, Solbjergvej 8, Frederiksberg.
Løssluppen gourmet
På toppen af det femstjernede Guldsmeden Hotels Manon les Suites er Chapung flyttet ind.
Ud over asiatisk fusionsmad kreeret af Nan Kanokwan Kortaisong, som tidligere har arbejdet på Falang, Kiin Kiin og Nimb, byder stedet også på en suveræn udsigt over søerne, en stor tagterrasse og et gedigent drinkskort.
I overensstemmelse med Guldsmeden Hotels’ filosofi har restaurant Chapung Det Økologiske Spisemærke i guld, som sikrer, at de mad- og drikkevarer, der serveres, er minimum 90 procent økologiske.
Man satser på bæredygtige, lokale og årstidsbestemte råvarer, og menuen indeholder blandt andet veltilberedt tatar, ceviche, østers og kaviar.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.