Det er sikkert og vist: Burgeren nægter at dø. Faktisk står den stærkere end nogensinde, og det bliver nu markeret med en decideret burgerfestival, der løber af stablen i København.

Navnet på arrangementet er Københavns Burgerfest. Det kommer til at foregå i Den Grønne Kødby den 26.-27. maj, og hvis man elsker burgere, er det en god idé at slå vejen forbi. Både den klassiske burger, den grønne, den specielle og den nyfortolkede burger kommer på menuen, når nogle af byens ihærdigste burger-aficionados giver deres bud på den bedste burger, du kan opdrive på denne side af Atlanten.

Og det er gode navne, der er på plakaten til Københavns Burgerfest: Gasoline Grill, Poulette, MATR Foods, Holy Smoke BBQ, Åben, Kalas Kimchi og Jalm&B er blandt deltagerne, ligesom også Kødbyens Is er på pletten med det søde punktum efter den salte hovedret.

Er vi ved at nå “peak burger” i Danmark? Kan vi snart rumme flere nyfortolkninger af den ultraenkle sandwich, der kan varieres i uendeligheder? Åbenbart – følger man travlheden og efterspørgslen hos de ledende burgersteder, går det kun en vej: Op.

Der ligger Jagger i alle bydele, Gasoline Grill bliver ved med at brede sig, Noma røg på vognen med Popl, Dandelion er blevet udråbt som den bedste burger flere steder, der findes også Burger Schack, og vi kunne blive ved. Man kan snart ikke have sine tømmermænd i fred, fordi der altid er en burger indenfor rækkevidde klar til at stabilisere saltbalancen og få en på ret køl igen.

Det er ikke mange år siden, en klassisk burger enten var lig med masseproduceret fastfood eller fritureduftende grillbar. Men i takt med at briocheboller, kød af god kvalitet og særlige dressinger har gjort sit indtog i burgeren, kan danskere og i særlig grad københavnere boltre sig i et veritabelt slaraffenland af burgere.

Nu bliver det altså markeret med Københavns Burgerfest.

God appetit.

Københavns Burgerfest løber af stablen den 26.-27. maj 2023 i Den Grønne Kødby.